Wat is de impact van een wormenbak?

Je eigen groenteafval composteren is gemakkelijker dan je denkt. Je hebt er geen tuin voor nodig en laat de wormen het werk doen. Een worm eet zijn eigen lichaamsgewicht in 2 dagen op! Bovendien krijg je er een hoop voor terug. Wat is nou eigenlijk de positieve impact van een wormenbak? Nudge zoekt het voor je uit


  • Door

    Liz Moen

    25 februari 2015

Composteren 3,5 kilo per week

Groenteafval composteren kan op verschillende niveaus. Binnenshuis kun je aan de slag met een wormenbak. Heb je een balkon of tuin? Dan bieden de Balkonton of Hungry Bin uitkomst. Een wormenbak en een Balkonton composteren elk gemiddeld 3,5 kilo groenteafval per week. Een Hungry Bin die je via Rotterzwam kunt leasen composteert wel 2 kilo per dag. Dit resulteert in het verwerken van 180 kilo groenafval per jaar, met een wormenbak of Balkonton. Een Hungry Bin composteert 730 kilo per jaar. 

Hoe berekenen we de impact?

De teller bovenaan de pagina geeft de gezamenlijke impact weer van de drie call to actions. 

Doe je mee?

Natuurlijk is onze berekening een (weloverwogen) schatting. Bovendien zijn er voor dit project meerdere impacts te berekenen. Denk maar eens aan de verminderde transportkosten, doordat de gemeente minder GFT afval hoeft op te halen. Of de hoeveelheid vruchtbare grond dat een wormenbak je kan opleveren. Heb jij meer informatie over de impact van een wormenbak? Wat is voor jou de belangrijkste reden om je eigen afval te composteren? Deel het met ons en laat een reactie achter onderaan deze pagina. Draag jij al bij aan deze impact? Start een wormenbak en composteer wekelijks 3,5 kilo GFT-afval

Transparantie
Nudge gelooft in transparante cijfers over impact. Wij maken graag een begin met de berekening door bronnen te zoeken en experts te raadplegen. Door deze eerste aanzet te doen willen we mensen uitnodigen om met betere cijfers te komen. Lees hier meer over hoe we dit doen.

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 1

Peter Jan Brouwer 26 januari 2018

Inmiddels groeit Buurtcomposteren in Amsterdam als een gekke: zie https://maps.amsterdam.nl/buurtcompost/ Er staan meer dan 100 groepjes Amsterdammers op de wachtlijst om ook aan de slag te kunnen. Groningen en Lelystad gaan in maart beginnen en aanvragen uit Utrecht, Nijmegen, Leeuwarden, Delft en Breda zijn inmiddels binnen. Iedereen aan het composteren!