Lina vindt haar drive terug tijdens de Nudge Leadership Challenge

Lina blikt terug op haar deelname aan de NLC 2014 en doet enthousiast verslag. Ze vertelt over bijzondere ontmoetingen, het uitwerken van business cases en haar terug gevonden drive! Én hoe dit heeft geleid tot een nieuw carrière pad!


  • Door

    Team Nudge

    10 maart 2015

“Er was iedere minuut wel iets te doen”

Samen met haar collega’s bij Ymere deed Lina mee aan de challenge. Ze gingen goed voorbereid het weekend in. “Vooraf hebben we gesprekken gevoerd met duurzaamheidsambassadeurs binnen Ymere en op directieniveau, om een concreet vraagstuk te formuleren waar Ymere op het gebied van duurzaamheid tegenaan loopt.” Tijdens de challenge zijn Lina en haar collega’s aan de slag gegaan met dit vraagstuk en met hun individuele leiderschapscapaciteiten. “Het weekend vloog voorbij. Iedere minuut van de dag was er wel iets te doen. Van netwerken tot workshops, van lezingen tot aan het uitwerken van business cases, en van ‘aan jezelf werken’ tot gezellige borrels.”

Bijzondere ontmoetingen

“Tijdens zo’n weekend ontmoet je allemaal jonge ondernemers met hun eigen kijk op de wereld en hun eigen ambitie. Het is mooi hoe al die ambities op zo’n weekend bijeen komen.” Ook de sprekers hebben een indruk achter gelaten bij Lina. “We hebben geluisterd naar en gediscussieerd met een hoop inspirerende sprekers. Waaronder voormalig minister van VROM en huidig directeur van het Utrecht Sustainability Institute, Jacqueline Cramer, die sprak over de circulaire economie. En War Child CEO Bernard Uyttendale over leiding geven bij een NGO.”

Uitwerken van business cases

Naast het luisteren naar anderen, gingen de deelnemers zelf ook actief aan de slag. “We hebben business cases uitgewerkt van een viertal social entrepreneurs. We hebben geleerd om een droom of visie naar een bedrijfsmatig verantwoord product te brengen. Een bijzonder proces: het betekent soms dat je keuzes moet maken of adviezen moet geven die een dromer liever niet direct zou horen. Daarnaast hebben we diverse workshops gevolgd over de benodigde capaciteiten van een leider voor een duurzamere wereld.”

De drive is terug!

Lina behoorde niet tot de winnaars van de challenge, maar heeft naar eigen zeggen een veel groter cadeau gekregen. Ze heeft haar drive terug! Door alle ontmoetingen en verhalen tijdens de challenge kwam haar oude motto weer naar boven. “Ik wil weer het verschil maken. Ik wil mooie dingen op een efficiënte manier organiseren. De feedback van TSM over mijn individuele leiderschapscapaciteiten heeft mij erg geholpen. Zij wisten goed te zeggen waar mijn kracht ligt. Zoals de wijze waarop ik een academisch werk- en denkniveau combineer met de dagelijkse praktijk.”

Een nieuwe carrière kans

Door de challenge heeft de carrière van Lina een draai van 180 graden gemaakt. Ze is ZZP’er geworden en heeft haar baan bij Ymere ingeruild voor een nieuwe kans als Producent bij SAIL Amsterdam 2015. Een baan die haar op het lijf is geschreven en een stap die zeker ook geïnspireerd is door de ontmoetingen tijdens de challenge. “Na de challenge heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met mijn oude werkgever bij Sail.” Door deze switch heeft Lina geen gevolg kunnen geven aan het duurzaamheidsvraagstuk waar ze voor de challenge aan begonnen was. “Heel jammer dat ik daar niets meer mee heb kunnen doen. Mijn collega’s gaan er mee verder, dus ik heb alle vertrouwen dat dat goed komt!”

Wil je meer weten over de Nudge Leadership Challenge? Kijk dan hier.

 

Schreeuw het van de daken!