Leer zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen maken

31 maart 2015

Puilt jouw keukenkastje ook uit van al die schoonmaakartikelen? Op zondagmiddag 12 april laat Marieke zien hoe het anders kan! In de workshop “DIY: natuurlijke schoonmaakmiddelen” maak je je eigen schoonmaaksprays en leer je allerlei tips en trucs.


Enthousiaste reacties op ons project

Voor elke ondergrond en elk vuiltje verkoopt de supermarkt een ander middel. Ze bevatten vaak allerlei ongezonde ingrediënten. Hebben we al die flessen en sprays wel nodig? Marieke testte het uit en deed verslag in het project Maak je eigen schoonmaakmiddelen. Ze kreeg veel enthousiaste reacties. Ook stelden veel nudgers vragen in reactie op haar blog waarin zij eigen gemaakte schoonmaakmiddelen test. Daarom: een workshop om je goed op weg te helpen!

Wat kun je verwachten?

Wij zorgen voor de ingrediënten en dan gaan we samen aan de slag. Je gaat naar huis met twee schoonmaaksprays en een heleboel praktische kennis. Natuurlijk testen we het ook ter plekke uit. Werkt het echt?

Plus: een kennismaking met wasnoten

Vriend van Nudge Seepje komt vertellen over een natuurlijk product waarmee je de was kunt doen: de wonderlijke schillen van de sapindus mukorossi-vrucht.

Doe je mee?

Meld je voor 8 april aan via het aanmeldformulier. Er is plek voor 30 mensen, dus wacht niet te lang! Zit de workshop al vol? Dan krijg je een plekje op de wachtlijst. Kun je er zelf niet bij zijn of ken je iemand die het leuk zou vinden? Stuur deze pagina gerust door.

  • Datum: zondagmiddag 12 april
  • Tijd: 14.00-16.30
  • Locatie: Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan, Haarlem
  • OV: bus 2 vanaf station Haarlem (elk halfuur)
  • Op zondag is er gratis parkeergelegenheid in de buurt
  • Kosten: 10 euro

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 2

Tineke Kleijweg 8 augustus 2015

Jammer, deze workshop is al voorbij. Komen er meer workshops, en NIET op zondag???
Met vriendelijke groet, Tineke

Josien Haarsma 12 augustus 2015

@Tineke; deze eerste workshop was een (zeer geslaagde) pilot, we hebben er toen bewust voor gekozen om het in het weekend te organiseren omdat door de week veel mensen naar hun werk zijn. Op zondag konden we terecht op de prachtige locatie van de Haarlemmer Kweektuin. Als er een geschikte locatie is en er zijn voldoende deelnemers organiseren we met plezier een volgende workshop!