Zelfbewustzijn in je garderobe

Op de blog More About Fashion vind je inspiratie voor een duurzamere garderobe. Blogster Linda Saanen laat je op een nieuwe manier naar je kledingkast kijken. Straalt die wel uit wie jij echt bent?


  • Door

    Liz Moen

    3 april 2015

Van trends naar zelfbewustzijn

Begin dit jaar gaf Linda een compleet nieuwe invulling aan haar blog More About Fashion. Waar Linda in de beginperiode vooral schreef over modetrends, inspireert ze haar lezers tegenwoordig om minder trendgevoelig te zijn. De omslag kwam na een cursus Tai Chi waar vragen als ‘wie ben ik en wat past bij mij’ een hoofdrol speelden. Tegelijkertijd stopte ze met haar baan, en kreeg weer meer ruimte voor haar blog. Dit resulteerde in een nieuw blogconcept waar ze vanuit haar eigen ervaringen schrijft over modebewustzijn: een combinatie van zelf-bewustzijn en duurzame mode. 

Zelfbewustzijn en goede modemerken

Linda's blog is tweedelig. Enerzijds schrijft ze artikelen over goede modebedrijven: “Heel veel mensen zijn vrij onbewust over kleding. Ik denk dat, wanneer je het verhaal weet achter de kleding die je draagt, je hierin andere keuzes gaat maken.” Zo vind je op de blog artikelen over Mud Jeans en eco-ondergoedmerk Saint Basics. Anderzijds schrijft ze over zelf-bewustzijn, ofwel; wie ben jij los van alle trends? Door mensen te prikkelen om zich minder druk te maken over wat anderen denken, hoopt ze dat zij ook anders gaan kijken naar de manier waarop ze kleding kopen.

Praktische tips: zelfbewustzijn doorvoeren in je kledingkast

- Houd je kledingkast minimalistisch. Denk voordat je iets koopt na of je het écht nodig hebt. Zo voorkom je overbodige aankopen. 
- Heb plezier met je kleding. Maak eens andere, verrassende combinaties met je bestaande kleding. Zo hoef je minder nieuw te kopen!
- Draag kleur: gooi wat kleur door je kleding en zie wat het met je doet. 
- Gebruik de natuur als inspiratiebron zoals bloemen en natuurlijke materialen en elementen. 

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0