Bleshyou vertelt bijzondere plantenverhalen

Herken je dat? Met veel liefde koop je een plant maar na een tijdje ben je er op uitgekeken. De zorg vraagt meer dan je had gedacht, de plant wordt te groot of past niet meer bij je interieur. In plaats van deze weg te gooien, kun je er ook iemand anders blij mee maken. Met dat idee richtte Ilse Bleshyou op. In haar tweedehands plantenwinkel koop je geen perfecte planten, maar ruil en koop je planten met een verhaal.


  • Door

    Liz Moen

    21 april 2015

‘Imperfectie van planten kan heel mooi zijn’

Bleshyou zet de afdankertjes in een nieuw daglicht, waardoor ze weer helemaal opbloeien en hun mooie karakteristieken goed uitkomen. Elke plant komt met een door Ilse handgeschreven boekje, met daarin het verhaal van de plant. Hieronder vind je onze favorieten!

Oudje

Deze Sanseveria is een oudje. De ouders van Toos ontvingen haar in 1948 als huwelijkscadeau. Na jaren van trouwe zorg nam Toos de zorg later met liefde over. Ilse: ‘Wat een prachtig erfstuk! 66 jaar oud, maar daar is nauwelijks wat van te zien. Op her en der een gekke uitschieter na dan. Een klein beetje ondersteuning doet al wonderen. Zie het als zijn wandelstok op z’n oude dag.' (Deze plant is al verkocht)

 

 

 

Exotisch groen

‘Epiphyllum oxypetalum, stekje. Deze bijzondere plant heeft oud-eigenaar Peter ooit in het echt gezien in Guatemala. Daar groeide hij meters hoog onder bomen. Hij bloeit werkelijk fantastisch en als je goed wat ruimte hebt zal hij laten zien hoe hoog die kan! Het is een stekje van de plant van Peters broer, die hem kreeg van familie uit Canada!’

 

 

 

 

Ananas plant

‘Deze Aloë komt van Joke. In 1980 reisde Joke af naar een van de Canarische eilanden. Daar nam ze op de terugweg stiekem een stekje mee! Dit stekje is inmiddels al heel wat jaren oud, maar Joke heeft de flow te pakken en stekt rustig verder.’

 

 

 

 

 

Ruimte gezocht

Deze Ficussen kocht dhr. Willems zo'n 10 a 12 jaar geleden voor op kantoor. Toen pasten ze nog perfect op zijn bureau. Toen hij daar enkele jaren later opstapte en de Ficussen met zich meenam groeide ze uit al gauw uit tot twee volwassen planten. Nu Willems kleiner gaat wonen, passen ze niet meer samen. Hij hoopt dan ook dat iemand anders ze meer ruimte kan bieden.

 

 

 

Hebben?

Je kunt jouw plant komen ruilen tegen een van bovenstaande bijzondere planten. Daarnaast zijn ook alle planten te koop. Wees wel vlug, want het plantenaanbod rouleert snel. Is jouw favoriet al weg? Dan heeft Bleshyou gelukkig nog veel mooie andere planten in de aanbieding. Een deel van de planten van Bleshyou vind je in de online webwinkel en elk weekend in de Bleshyou shop aan de Weurtseweg 108 in Nijmegen. Naast tweedehandsplanten zijn er ook bijzondere nieuwe planten te koop, waarbij je altijd het verhaal van de kweker ontvangt en de verzorgingstips.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0