Support Kurt’s hennep t-shirts op Kickstarter

Maak kennis met het Amsterdamse kledingmerk Kurt’s. Voorheen maakte het merk al kleding van bio-katoen. Nu slaat Kurt’s een nieuwe weg in en wil een t-shirtlijn starten van 100% hennep. Op 1 mei lanceren zij een crowdfunding campagne om dit mogelijk te maken. Kurt’s vertelt er meer over.


  • Door

    Liz Moen

    30 april 2015

Sebastian Gerritsen heeft veel ervaring in de kledingindustrie en zette een aantal jaar geleden een eigen kledinglabel op: Kurt’s. Begonnen met sjaals en jasjes van bio-katoen, stuurt hij het merk nu een nieuwe kant op: een kledinglijn gemaakt van hennep. Naast Sebastian, bestaat het Kurt’s team uit Tim de Broekert, verantwoordelijk voor communicatie en duurzame branding, en art director Thomas Le Gras. 

'Kleding maken zoals een echte kleermaker dat doet'

‘Kleding moet weer gemaakt worden zoals een echte kleermaker dat zou doen', vertelt Kurt's. 'Met een hoop passie en liefde voor het product, het design en de natuur. Onze droom is om een t-shirt te maken dat duurzaam is, een hoge kwaliteit heeft, dat er hip en modern uitziet en dat lokaal gemaakt is door echte vakmannen en -vrouwen. De t-shirts worden geverfd met natuurlijk indigo door een lokaal bedrijf in Amsterdam. Op een aantal t-shirts sieren de prints van PAAPJE, dat werkt met milieuvriendelijke kleurstoffen.’

 

De voordelen van hennep

‘Hennep is een vergeten maar ontzettend duurzame grondstof. Amsterdamse zeelieden gebruikten hennep al om hun zeilen en touwen van te maken, Henry Ford bouwde er een auto van, en in de wandelgangen hoorden wij zelfs dat de eerste Levi’s spijkerbroeken van hennep zijn gemaakt. Hennep is sterk, comfortabel en dus ook nog eens een stuk duurzamer dan katoen.’

De lijst voordelen is nog langer. Hennep groeit wel twee keer zo snel als katoen, en heeft veel minder bestrijdingsmiddelen, water en kunstmest nodig. Bovendien kan het meerdere keren per jaar geoogst worden. Op dit moment is het nog niet mogelijk om lokaal voldoende hennep te krijgen, daarom werkt het label met hennep uit Portugal. Zij hopen dat dit in de toekomst zal veranderen!

Geef Kurt’s een kickstart 

Om hun droom werkelijkheid te laten worden, lanceren de mannen een crowdfunding campagne via Kickstarter.com. Benieuwd hoe jij kunt helpen? Kurt's weet het wel: ‘Door een t-shirt bij ons te kopen, draag je hier aan bij. Ga daarom naar onze website of like Kurt’s Amsterdam op Facebook en blijf op de hoogte van onze campagne!’

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0