Innovatie in de zorg? Dit zijn de frisse winden in de zorgwereld

Innovatie in de zorg, dat is het thema van de nieuwste Startup Tour XXL, een initiatief van Professional Rebel en Professional Passionates. Daarmee bouwen zij een brug tussen jonge innovatieve bedrijven en de ‘gevestigde orde’. Het woord ‘Tour’ verklapt al dat het hier niet gaat om een standaard bijeenkomst. De deelnemers cruisen op de fiets door Amsterdam en stoppen onderweg bij de tofste startups op het gebied van innovatie in de zorg. Door hen op te zoeken in hun eigen domein, en met elkaar te praten, ontstaat de kans voor beide partijen om van elkaar te leren.


  • Door

    Liz Moen

    28 mei 2015

Startup Tour XXL

De derde editie van de Startup Tour XXL vindt plaats op 4 juni en staat in het teken van innovatie in de zorg. "Deze sector zal de aankomende jaren drastisch veranderen. De groeiende vraag naar zorg, drukt op de kosten. Overheid en zorginstellingen zullen steeds meer op de zelfredzaamheid van de burger een beroep doen. Startups weten hier op in te spelen. Zij zijn de voorlopers van de zorg sector, en veranderen met innovatie en ondernemerschap ‘business-as-usual’." volgens Professional Rebel. 

Twaalf startups zijn uitgekozen om te vertellen over hun innovatieve concept. Zij worden gezien als voorlopers in de zorg en vergroten met hun concept de zelfredzaamheid van patiënten. We stellen er alvast aan een aantal aan je voor. 

Even voorstellen, startups in de zorg

ZestyZorg
Via 
ZestyZorg plan je online je zorgafspraken in, zoals bij de tandarts, fysiotherapeut en osteopaat. 

Mantelaar
Mantelaar koppelt ouderen aan een geneeskunde studenten die mantelzorg verlenen. Zij helpen bij het huishouden, naar de wc gaan of gaan mee voor een ommetje.

Coolminds
Coolminds introduceert virtuel reality exposure therapie in de behandeling van mensen met een angststoornis. VRET confronteert mensen met hun angsten in de veilige omgeving van de beoefenaars kamer. 

Innovatie in de zorg ZestyZorg Startup Tour Innovatie in de zorg - Mantelaar - Startup Tour XXL Innovatie in de zorg - Coolminds - Startup Tour XXL

W+ Wondmonitor
De app W+ Wondmonitor biedt zorgprofessionals continue informatie over complexe wonden van patiënten, documenteert de wond en biedt real time data en foto’s. 

Dinst
Dinst is een online platform voor zorgverleners zoals fysiotherapie, medische pedicure en voedingsadvies. 

Pharmafilter
Pharmafilter vereenvoudigt de afvalverwerking van ziekenhuis met lokale afvalvernietigingsinstallaties.

Innovatie in de zorg Wondmonitor Startup Tour Innovatie in de zorg Dinst Startup Tour Innovatie in de zorg Pharmafiter Startup Tour

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Ga samen sporten


Reacties 0