Nudgers testen de solar-fietslamp van Rydon

Nooit meer zonder verlichting op je fiets? Het kan met de Rydon Pixio. Dit innovatieve fietslampje heeft een geïntegreerd zonnepaneel waarmee het zichzelf oplaadt. Met één druk op de knop staat-ie altijd aan. En met het diefstalbestendige vergrendelingsmechanisme wordt het lampje niet van je fiets gestolen. Je kunt hem dus gewoon op je fiets laten zitten! Is de Rydon in het echt net zo fijn als dat ‘ie klinkt? Nudgers Stijn en Liz testten de fietslamp uit. Wat zijn hun bevindingen?


  • Door

    Team Nudge

    27 juli 2015

Fietslamp op zonne-energie

Per jaar worden er miljoenen fietslampjes in Nederland verkocht waarvan het merendeel na een paar weken in de prullenbak verdwijnt. Zonde! De Rydon Pixio gaat deze verspilling tegen. Daarbij maakt de Rydon Pixio gebruik van zonne-energie. Direct uit de doos kan de Rydon Pixio al 60 uur branden. Gemiddeld is dit voldoende voor 2 jaar. Elke lichtbundel die valt op het zonnepaneel wordt gebruikt om de accu weer op te laden. De speciale hoge rendement batterijen, houden hun energie voor langere tijd vast. De Rydon Pixio laadt de batterijen in de zomer op en gebruikt de opgeslagen energie in de winter. Met slechts 5 dagen zonlicht zijn de batterijen weer volledig opgeladen en klaar voor nog eens 2 jaar!

Tijd om te testen!

Nudger Stijn en Liz mochten de Rydon Pixio testen.

Stijn
“Ik woon in Utrecht en doe vrijwel alles op de fiets. Ook mijn woon-werkverkeer. Ik werk in het centrum in de horeca en fiets vaak pas laat en dus in het donker naar huis. Helaas niet altijd met fietsverlichting: een kapotte dynamo, het lampje zelf wat niet meer werkt…. Ik heb dan ook al veel lampjes en accessoires versleten. Ik wilde de Rydon Pixio daarom graag testen en was vooral erg nieuwsgierig naar het diefstalbestendige vergrendelingssysteem. Ik ben positief verrast: het lampje is er nog!”

Liz:
“Ik rijd al 14 jaar op dezelfde fiets, en met de jaren vertoont deze steeds meer "kuren". Een paar jaar geleden viel mijn koplamp van ellende uit elkaar. Natuurlijk had ik bij de fietsenmaker een nieuwe lamp er op kunnen zetten, maar dan ben ik altijd bang dat hij me naast een lamp, ook meteen allerlei andere onderdelen wilt aansmeren. Daarom nam ik de afgelopen jaren genoeg met kleine “wegwerp” lampjes. Niet ideaal, want die worden altijd gestolen. Als gevolg reed ik vaak zonder voorlamp. Met de Rydon Pixio stap ik weer veilig op de fiets. Tegenliggers zien me weer goed aankomen. Daarnaast is de fietslamp ook zeker diefstalbestendig gebleken. Mijn fiets staat vaak dagenlang op het station, en de Rydon zit er nog op!

De fietslamp is als voor- en achterverlichting verkrijgbaar in vijf kleuren en heeft een lichtopbrengst van 6 lumen. Dit is vergelijkbaar met dynamo aangedreven fietsverlichting. Met de Rydon Pixio kun je dus veilig en verantwoord de weg op!
 

De solar fietsverlichting werd beschikbaar gesteld door Vriend van Nudge Rydon.
 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 3

jetty scholten 2 augustus 2015

Wat een goed product, hoop dat het snel in de handel is en standaard op fietsen geinstalleerd worden zal!

Josien Haarsma 3 augustus 2015

Mij lijkt het logischer om aan vaste klanten deze pas te verstekken, of te werken met stempelkaarten. Eenmalig €100 betalen en dan nog eens per maand te betalen is te veel, dat krijg je er echt niet uit met een korting van 10% - 20% bij maar een aantal winkels(met hetzelfde aanbod).

Josien Haarsma 4 augustus 2015

@jetty -> de fietslampen van Rydon zijn in de handel, te koop via de webshop: http://www.rydon.eu/shop/