WiFi: het nieuwste middel om je huid te beschermen

Hoe lok je mensen ergens naartoe? Juist. Met gratis WiFi. Dus ook erg handig om te voorkomen dat men te lang in de zon ligt. Precies de reden waarom dit enorme blok op het strand van Peru staat!


  • Door

    Team Nudge

    9 september 2015

We zagen al heel wat voorbij komen. Zoals een bikini die aangeeft wanneer je je moet insmeren, en het poppetje van Nivea dat kinderen waarschuwt wanneer het weer tijd is om ze in te smeren. Van alle kanten worden we gewaarschuwd voor de gevaren van de zon. En tóch liggen de stranden massaal vol wanneer het kwik boven de 25 graden stijgt. 

De Peruaanse Nationale Kankerbestrijding was het zo zat, dat ze samen met reclamebureau Happiness Brussels iets briljants bedachten: Shadow WiFi. Ofwel een toren op het strand met schaduw én gratis WiFi. Ideaal!

In de toren bevindt zich een antenne die met de zon meedraait, waardoor de internetverbinding echt alleen beschikbaar is voor mensen die in de schaduw van de toren liggen. Zo zorgt Shadow WiFi ervoor dat mensen langer uit de zon blijven dan gewoonlijk, en door in te loggen op het netwerk kan de Kankerbestrijding je meteen een bericht sturen over de gevaren van urenlang bruinbakken.

De komende maanden gaat de Peruaanse kankerbestrijding hard zijn best doen om in San Fransisco en Nieuw Zeeland een Shadow Wifi-toren op te zetten met de lokale organisaties. 

Zee, strand, een biertje en toegang tot WiFi... Wat wil je nog meer?  

 

whocares logoDit artikel van Stefanie Lamers verscheen eerder op de blog van Whocares. Whocares zoekt elke dag naar verschilmakers. Op hun blog verzamelen ze de meest inspirerende en creatieve initiatieven van mensen die elkaar helpen. Ze schrijven over slimme ideeën en hartverwarmende acties, maar vooral over de personen erachter: gewone burgers, entrepreneurs, wetenschappers, kunstenaars en andere ondernemende mensen die de handen uit de mouwen steken en écht iets doen. Whocares is een initiatief van humanitaire organisatie CARE Nederland.   

Schreeuw het van de daken!