Online wasjes tellen met Bundles

Vanwege haar verhuizing zocht nudger Marleen een nieuwe wasmachine, het liefst een zowel milieu- als budgetvriendelijke variant. Via de actie van Bundles haalde ze een slimme Miele wasmachine in huis. Ze stelt de wasmachine helemaal naar wens in én houdt online haar wasgedrag bij.


  • Door

    Marleen de Kanter

    6 oktober 2015

Even voorstellen: Marleen

Een verhuizing is niet bepaald duurzaam en vooral ook duur. Je komt altijd voor een aantal grote uitgaven te staan, en al die kleine uitgaven tikken ook snel aan. Reden genoeg om mijn ogen open te houden voor budgetvriendelijke ideeën. Als mezelf ben ik al best veel bezig met duurzaamheid. Ook werk ik als bioloog op een milieu educatief centrum waar ik mensen een “nudge” mag geven om ook duurzaam te worden. Voor inspiratie heb ik me een paar jaar geleden geabonneerd op de Nudge nieuwsbrief.

En ja hoor, in de nieuwsbrief las ik over Bundles en ik was meteen enthousiast. Dat scheelt al één grote uitgave, sterker nog, deze superdeluxe wasmachine zou voor mij een veel te grote uitgave zijn. Dankzij Bundles kreeg ik de kans om een wasmachine in huis te halen die veel zuiniger is en langer meegaat. En dankzij de actie voor gratis wasmiddel heb ik voorlopig ook wat minder kleine uitgaven.

Wassen op maat

Na een ruwe schatting van het aantal wassen heb ik de Bundle voor 20 wasjes per maand besteld. Een paar dagen later werd de wasmachine al netjes bezorgd en aangesloten. Omdat het toch een ander soort wasmachine is dan ik gewend was, heb ik de gebruiksaanwijzing goed bekeken, maar het was allemaal snel duidelijk. Je kunt via een aantal knoppen en tiptoetsen precies instellen wat je wasgoed nodig heeft. Ik vind het vooral goed dat je de vuilgraad kunt aangeven. De meeste was is amper vies, maar alleen “ruikbaar gedragen”. Zo gebruikt de wasmachine minder wasmiddel. En ondanks dat het kleine moeite is, vind ik het ideaal dat je er niet telkens wasmiddel in hoeft te doen.

Online wasjes tellen

Het duurde nogal lang voordat ik internet had na m’n verhuizing. Daardoor kon ik de eerste wasjes nog niet online tellen. Gelukkig kon ik al die tijd wel wassen. Al snel werden de wasjes wel geregistreerd en wat blijkt: de afgelopen maanden heb ik telkens minder dan 20 keer per maand gewassen. Dat scheelt weer, want tot een bepaalde grens krijg je dan een lagere factuur.

Wie had ooit gedacht dat je op deze manier aan een goede wasmachine kan komen en online je wasgedrag kan bijhouden? Ik zeker niet. Wassen wordt er bijna leuk van!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0