3x DIY Kerstversiering

Kerstversiering is leuk, helemaal als je zelf aan de slag gaat om iets te knutselen. Met deze drie DIY ideeën maak je originele versieringen en gebruik je bovendien spullen die je sowieso al in huis had. Goed voor het milieu en goed voor je humeur.


  • Door

    Alexa Lans

    11 december 2015

Van kriebeltrui tot kerstbal

Is die gebreide trui in je kast écht te groot, te fout of te oud? Haal hem dan uit en gebruik de wol om je eigen kerstballen te haken. Hiervoor zijn talloze patronen op internet te vinden, bijvoorbeeld deze heldere beschrijving. Je kunt eindeloos variëren met kleuren en vormen (wat dacht je bijvoorbeeld van deze kerstboom?) en ze versieren met kerststerren, Of je kunt je oude kerstballen nieuw leven inblazen met een mooi gehaakt jasje. Met elk restje wol van een trui of oude sjaal kun je wel wat. En ook een groot voordeel: deze ballen vallen nooit kapot!

Dennenappel kerstboom

Voor deze kunstwerkjes is eerst een gezonde wandeling door het bos nodig. Zoek een paar mooie grote dennenappels met een aflopende vorm (of koop ze stiekem bij de tuinmarkt) en laat deze goed drogen. En dan kan het ultiem upcyclen beginnen! Je kunt ze eigenlijk overal mee versieren: verf, glitters, kraaltjes, lintjes, nepsneeuw of wat je maar hebt liggen. Kleur bijvoorbeeld de uiteinden van de dennenappel wit, gebruik kraaltjes als 'kerstballen' en gebruik een oude kerstbal als steun. Eigenlijk te leuk om alleen met kerst te gebruiken!

Duurzaam inpakken

Met een beetje creativiteit pak je je kerstcadeaus dit jaar duurzaam in. Zo kan zelfs een pakje in krantenpapier er al gezellig uitzien met een simpele strik. Zeker als je de juiste pagina's kiest (wel de strips, niet de rouwadvertenties) ziet zo'n cadeau er netjes uit. Met wat extra moeite kun je er echt iets speciaals van maken. Gebruik bijvoorbeeld de kerstkaarten van vorig jaar, restjes gekleurd papier of stempel zelf een patroon. Geen oude kranten of andere knipsels? Dan kun je natuurlijk ook aan de slag om met stof een herbruikbare inpakhoes te maken. 

 

Heb je nog andere ideeën voor gerecyclede, groene of duurzame kerstversiering? We laten ons graag door je inspireren!

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1


Gerelateerde blogs