Hoe fietst bamboe?

Nudgers Linda en Mark mochten testen. Ze kregen beide een week lang een Bambike te leen!


  • Door

    Team Nudge

    11 januari 2016

Sterk als staal

Fietsen op een handgemaakte fiets en dat voor een eerlijke prijs? Dat kan met de Bambike! Het frame van de fietsen is gemaakt van - zoals de naam al doet vermoeden - bamboe. Dit maakt de fiets extreem sterk. Zo sterk als staal. Nog een mooie bijkomstigheid? Bamboe verbindt CO2 tijdens de groei. De bamboe wordt in Afrika verbouwd. Daar worden de fietsen dan ook lokaal geproduceerd. Vervolgens worden de frames klimaatneutraal getransporteerd naar Nedeland waar Joep van Ginderen (oprichter van Eerlijke Kansen) de fietsen monteert. 

De Erasmusbrug? Een eitje!

Linda: “Via Nudge krijg ik de kans een duurzame bamboefiets te proberen voor een week, dat wil ik wel! Geïnteresseerd in duurzaamheid staat het concept van de fiets mij zeker aan. Deze fietsen worden gemaakt in Ghana en zijn uniek qua materiaalgebruik en vormgeving. Ik krijg de stadsfiets die er mooi en stoer uitziet te leen, dat Bamboe geeft de fiets een bijzondere uitstraling. Ieder bamboe frame is gemaakt zoals moeder natuur het heeft voorzien. Hij fietst boven verwachting soepel, zelfs de Erasmusbrug op gaat zonder problemen. Tot in detail is er nagedacht over de vormgeving, duurzaamheid en comfort en dat merk je aan alles. De fiets is afgemonteerd met onderdelen die robuust zijn en een enigszins retro look en feel hebben. Alles zit er op wat je van een stadsfiets verwacht, alhoewel ik miste een bagage rekje maar daar is vast iets op te verzinnen. En let op wie kan er nu  zeggen ik rijd op een fiets made in Ghana, stoer toch?" 

Helemaal op maat

Mark: “Ik vond de bamboe-fiets-test-vriendendienst van Nudge echt een hele leuke eye-opener. Om een fiets te mogen proberen die zó anders is en daarbij ook nog eens volledig klimaatneutraal en duurzaam is, maakt het rijden extra speciaal. Fantastisch is dat de fietsen volledig op maat gemaakt kunnen worden en het contact met Eerlijke kansen, de leverancier, heel warm en persoonlijk is. Een aanrader!” 

Ook proberen?

Wil jij een proefrit maken? Vraag dan - net als Linda en Mark - de Vriendendienst van Eerlijke Kansen aan.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0