Wasteams delen Wasmaatjes uit bij DEEN

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart zijn er bij alle DEEN filialen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal Wasmaatjes uitgedeeld door de Was op Maat-teams van PWN en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het waren twee geslaagde dagen! Nina Lambalk van HHNK vertelt.


  • Door

    Nina Lambalk

    25 maart 2016

Als je afgelopen vrijdag boodschappen deed in een DEEN-winkel ben je misschien wel een van de Was op Maat-teams tegengekomen. Deze teams bestaande uit PWN en HHNK medewerkers stonden in 10 DEEN-filialen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Elk team stond klaar om de geïnteresseerde DEEN- klant een gratis Wasmaatje aan te bieden en in te schrijven voor de 30-daagse Was op Maat Challenge.

Bewuste Was op Maat-wassers

De Was op Maat-teams waren het er unaniem over eens; het was een geslaagde dag! Jose Tiggeler, HHNK zegt hierover: ‘De meeste mensen namen ruim de tijd om naar ons verhaal te luisteren en vonden het een zeer mooi initiatief en namen het 'Wasmaatje' graag aan. Het viel ons op dat al veel mensen 'bewust' wassen en al aangaven minder wasmiddel te gebruiken dan door de fabrikant aangeraden wordt. Ook waren al heel veel mensen op de hoogte dat het water in Noord-Holland zacht is sinds vorig jaar.’ Naast deze bewuste wassers, waren er ook veel mensen die aangaven altijd veel meer te gebruiken. Of dat ze maar wat deden.

Initiatief Was op Maat al bekend

Tijdens het uitdelen van de Wasmaatjes bleken veel mensen al van de campagne te hebben gehoord. Gabrielle Koning, PWN: ‘Diverse mensen hadden al gemerkt dat er meer schuim in hun wasmachine zat, wat natuurlijk komt door het zachtere water, waarin wasmiddel beter oplost’. Loet Rosenthal, PWN en Joost de Ruig, HHNK: ‘Veel DEEN-klanten bleken al over de Was op Maat actie te hebben gelezen. Geweldig natuurlijk!’ 

Deze blog is geschreven in het kader van het project Was op Maat in Noord-Holland. Dit project is inmiddels gesloten. 

Update: Op dit moment voeren we samen met drinkwaterbedrijf Oasen de Was op Maat campagne uit in het voorzieningsgebied van Oasen boven de Lek. Kijk voor meer informatie én om je direct in te schrijven voor de online challenge op www.wasmaatje.nl.

Fotografie: United Photos

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0