50.000 nudgers - wat doen ze eigenlijk?

50.000 nudgers! Een mijlpaal om te vieren! Namens het Nudge-team zetten Lisette en Geert twee heel actieve nudgers in het zonnetje: Marla en Mariz. Zelf ook aan de slag? Wij geven je een top-15 van populaire Nudge-blogs en projecten.


 • Door

  Team Nudge

  16 april 2016

Marla en Mariz zijn heel actief op het Nudge-platform. Allebei deden ze aan een groot aantal Nudge-projecten mee. Een goede reden om eens nader met ze kennis te maken! 

Marla: actief in de tuin

Marla woont in Eibergen en is heel actief in haar tuin. Ze maakte hem bijvriendelijk en startte een moestuintje. 'Een stuk makkelijker dan ik dacht!', vertelt ze. Geert en Lisette maakten haar blij met greenSand tuinaarde met mineralen en met een Hungry Bin om zelf haar keukenafval te composteren.

Mariz: actief met gezonde voeding

Mariz bezochten ze op haar werkplek, de Rotterdamse sportschool Staal&Kracht, waar duurzame materialen én natuurlijk gezond leven voorop staan. Vriend van Nudge Greenyourself gaf er een korte workshop over vitale voeding. Met biologische Fairtrade Lemonaid en een Speedcomfort radiator-ventilator gaven Geert en Lisette de sportschool nog een extra nudge richting duurzaamheid.

 

 

Wie zijn al die nudgers en wat doen ze?

50.000 nudgers - wie zijn dat nu eigenlijk? Sergio en Wendy, twee enthousiaste studenten Human Technology van de Hanze Hogeschool, onderzochten het voor ons. Ze hielden een enquete en analyseerden gebruiksgegevens van de website. Die lieten eigenlijk vooral zien dat actieve nudgers niet zomaar in een hokje te vangen zijn. Het zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden, die zich om allerlei redenen bij Nudge aansluiten: ze willen hun kennis vergroten, ze willen zich graag gezamenlijk inzetten voor duurzaamheid en/of ze krijgen graag praktische tips hoe ze duurzamer kunnen leven.

Zelf aan de slag!

Duurzaamheid is vaak genoeg onderwerp van gesprek, maar daarmee verandert er nog niet veel. Bij Nudge vinden we het belangrijk dat iedereen zelf stappen zet, hoe klein ze misschien ook zijn. Wat nudgers zoal doen? Hieronder vind je 15 van onze populairste blogs en projecten - met concrete acties, dus je kunt meteen aan de slag!

Top-15 van populaire blogs en projecten

 1. Bestel een NEE-NEE sticker of NEE-JA sticker
 2. Verbouw zelf groente en fruit - zonder tuin
 3. Geef je planten slim water met een olla
 4. Maak je eigen schoonmaakmiddelen
 5. Anders wonen, anders leven
 6. Wanneer ga jij van het gas af?
 7. Duurzame kleding - een overzicht van stoffen
 8. De was doen met het wondermiddel azijn
 9. Boom in je buurt!
 10. Schillen weggooien? Nee, maak er iets lekkers mee!
 11. Een bakfiets op maat
 12. Lever al je oude textiel in
 13. Bouw je eigen plastic recycle machine
 14. Geen dubbel glas? Gebruik vensterisolatiefolie!
 15. Bewaar je tennisballen onder druk

 

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs