Energie Coöperatie Anneville realiseert zonnedak op De Klokkebei

6 juni 2016

Een jaar geleden won Energie Coöperatie Anneville de Dijk van een Wijk competitie. De mannen uit Ulvenhout gingen naar huis met €10.000 om hun droom te verwezenlijken. Nu is het zover. Op 3 juni werd het zonnedak op De Klokkebei geopend!


Op 3 juni heeft wethouder Paul de Beer namens de Gemeente Breda samen met kinderboekenschrijver Maurits van Huijstee de officiële opening verricht van het zonnedak op basisschool de Klokkebei in Ulvenhout. Naast de plaatsing van de zonnepanelen is ook een lesprogramma rondom duurzame energie geintroduceerd. Dijk van een Wijk winnaar Energiecoöperatie Anneville won €10.000 om hun droom te realiseren.

De jeugd heeft de duurzame toekomst

Volgend schooljaar zal het scholenprogramma van start gaan. Jean Nijssen, voorzitter Energie Coöperatie Anneville, hecht veel waarde aan educatie: “Natuurlijk zetten we met de plaatsing van de zonnepanelen een volgende stap in het opwekken van onze eigen lokale energie, maar creëren we door het ontwikkelen van een lesprogramma ook impact door de educatie van onze kinderen”. 

De impact van het zonnedak is direct zichtbaar. "Op een monitor in de hal van de basisschool kunnen de leerlingen dagelijks zien hoeveel energie er door de 20 panelen wordt opgewekt. De financiële besparing die de zonnepanelen opleveren, zal jaarlijks worden geinvesteerd in een duurzaam initiatief op school of in het plaatsen van extra zonnepanelen."

Diego Zonnesteek

De opening van het project is mede verzorgd door Maurits van Huijstee. De schrijver van het kinderboek Diego Zonnesteek. Een spannend boek over een jongen met bijzondere gaven en zijn strijd tegen klimaatverandering. Het boek maakt onderdeel uit van het lesprogramma. Ook basischool de Rosmolen uit Ulvenhout heeft een aantal exampleren van het boek ontvangen en hiermee de ‘hulp’ van de coöperatie om samen met de school ook zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Energie Coöperatie Anneville

Een gezamenlijke droom heeft een aantal inwoners van Ulvenhout verbonden om Energie Coöperatie Anneville op te zetten met als ambitie een klimaatneutraal Ulvenhout. Om deze ambitie stap voor stap te realiseren is op 3 januari 2014 Energie Coöperatie Anneville opgericht. Een initiatief voor en door Ulvenhouters. Samen zetten zij zich in voor een duurzaam Ulvenhout. Alle inwoners van Ulvenhout kunnen lid worden van de coöperatie. Sinds de oprichting heeft de energie coöperatie al een flink aantal projecten weten te realiseren. Zo is er een warmtepomp geplaatst bij boerderij De Pekhoeve, een watertappunt bij tennisvereniging UTV en een zonne-installatie van 351 panelen op sportpark Jeugdland. 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0