Een EHBO cursus en Waka Waka’s voor finalisten Dijk van een Wijk

Vorig jaar won Energiecoöperatie Anneville de Dijk van een Wijk competitie en ontving €10.000 om hun droom te realiseren. Maar ook de overige finalisten gingen niet met lege handen naar huis. Elke finalist ontving een prijs die zijn of haar initiatief verder kon helpen. Van een EHBO cursus, een voorraad ijsjes tot aan een rondleiding door een natuurgebied.


  • Door

    Liz Moen

    13 juni 2016

Het afgelopen jaar hebben de finalisten hun gewonnen prijs in kunnen zetten. 

Een veilig Deurne

Een eerste hulp kit en een waardecheque voor een EHBO cursus bracht Coöperatie Stationspark Deurne een stapje dichterbij een veilig Deurne. De groep enthousiaste vrijwilligers van Stationspark Deurne werden door instructeurs van de Rode Kruis Afdeling Helmond e.o. getraind in verschillende EHBO vaardigheden. De vrijwilligers weten nu hoe te handelen bij veel voorkomende ongevallen zoals brandwonden, bewusteloosheid en verslikking. Daarnaast kwamen reanimatie en het gebruik van een AED aan bod. En dat is belangrijk. ‘Weten hoe je moet handelen in geval van nood is natuurlijk een serieuze zaak, maar naast een zeer leerzame werd het ook een hele leuke dag. Alle cursisten hadden de vaardigheden aan het einde van de vier uur durende cursus goed onder de knie. Zo is het weer een stuk veiliger geworden in Deurne!’ aldus Frederike de Graaf.

Een verlichte boomhut

De Algemene School Oost in Bergen op Zoom ontving vijf Waka Waka’s. Deze handige oplader en lamp op zonneenergie kan worden gebruikt in de klas. De school droomt nog steeds van een boomhut op het schoolplein. Met verschillende acties, waaronder een sponsorloop, hebben ze inmiddels zo’n €3000 bij elkaar gekregen. Maar om de boomhut te realiseren hebben ze nog meer financiering nodig. Heb jij een idee hoe de school nog meer financiering kan realiseren? Laat het weten in de reacties.

Een voorraad ijsjes

De Wijktuinen in Zoetermeer wonnen een voorraad Ben & Jerry ijsjes. De ijsjes werden ingezet om meer buurtbewoners te bereiken. Op de burendag kon iedereen een teentje knoflook komen planten in de knoflooktuin, in ruil voor een ijsje. Tijdens een regionale fietstocht werden de ijsjes verkocht aan deelnemers. Met het opgehaalde geld willen de wijktuinen een vriezer kopen, waarin ze in de toekomst hun eigengemaakte perenijsjes kunnen bewaren. 

Bezoek aan de Biesbosch

De Haarlemmer Kweektuin won een bezoek aan de Biesbosch, aangeboden door Wetlands International. Met verrekijker in de hand, kregen de vrijwilligers een rondleiding door dit veelzijdige natuurgebied. De Biesbosch heeft veel aandacht voor de waterveiligheid van Nederland en is een kroonjuweel van het Ruimte voor de Rivier project, waarin de overheid Nederland veiliger en meer overstromings bestendig maakt door de rivier en de natuur meer ruimte te geven. Voor de vrijwilligers was de wandeling direct een mooie gelegenheid om samen met de gemeente een stap verder te komen in de overdracht van de Kweektuin aan de stichting.

Vrienden van Nudge die een bijdrage leverden:

Het Rode Kruis
Wetlands International
Waka Waka's

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0