Maak kennis met Buurkracht op de Buurtendag

Op zaterdag 5 november organiseert Buurkracht voor het derde jaar op rij de Buurtendag voor hun buurtteams. Een inspirerende middag met verhalen uit de sociale wetenschap, de energiesector en de communicatie. Buurkracht nodigt nudgers met een interesse in samen energie besparen uit om op deze speciale dag aanwezig te zijn. Wat voor jou?


  • Door

    Team Nudge

    17 oktober 2016

De Buurtendag vindt plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem en wordt geleid door niemand minder dan Prem Radhakishun. Hij zal de dag met overtuiging, interesse en vol vuur voorzitten. Het programma geeft ruim baan aan kennis, actie en inspiratie. En natuurlijk kun je de huidige Buurkrachtbuurten het hemd van het lijf vragen over hun ervaringen.

Powercolleges

Wat zijn de sociale succesfactoren in een buurt? Hoe breng je de energie-bespaarboodschap over? Hoe begin je met besparen en kom je tot klinkende resultaten? Hoe kom je aan nieuwe ideeën voor energiebesparing? In de ochtend geven de experts Richard Kemper, Linda Steg en Lise Jans, Jan Willem Zwang en Ernst van der Leij een powercollege, waarna je ‘s middags met een van hen aan de slag gaat. 

Samen energie besparen met Buurkracht

Buurkracht helpt buurten inzicht te krijgen in hun energieverbruik en ondersteunt hen bij kleine en grote besparingsmaatregelen. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Ga je met je buurt en Buurkracht aan de slag, dan krijg je onder andere inzicht in je energieverbruik via een energiescan van de buurt, hulp bij het beoordelen van offertes, ondersteuning bij het mobiliseren van je buurt en een eigen buurtbegeleider. 

Een gemakkelijke, voordelige en bovendien gezellige manier om energie te besparen dus. En dat wordt opgemerkt. Al veel buurten zijn enthousiast aan de slag gegaan met samen energie besparen. Dit heeft geresulteerd in al meer dan 1000 energiebesparende maatregelen en bijna 150 deelnemende buurten!

Lijkt het je wat?

Wil jij ook actief worden met energie besparen in je buurt? En lijkt het je leuk om hier tijdens de Buurtendag meer over te leren? Mail voor 1 november jouw motivatie naar liz@nudge.nl en wie weet ben jij een van de gelukkigen. 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0