Tiny Houses: een overzicht van bouwers

Vele tientallen bouwers leveren nieuwe kleinschalige woonconcepten, bruikbaar als Tiny House, als aanbouw voor mantelzorg, als kantoorruimte aan huis, als vakantiehuis of voor tijdelijke opvang. Vaak zijn ze energieneutraal en modulair gebouwd. We geven een overzicht.


  • Door

    Team Nudge

    8 november 2016

Finch Building

Van links naar rechts: Finch Buildings, Sustainer Home, Woonpioniers

Finch Buildings

De modulaire Finch Buildings zijn gebaseerd op één stapelbare, massief houten module van 29 m2. Zonder hulpconstructies kunnen ze vijf lagen hoog worden gestapeld en onderling geschakeld. Ze waren te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven en zijn te koop voor zo'n € 40.000.

Sustainer Home 

De modulaire Sustainer Home voldoet aan het Bouwbesluit en kan dus op een reguliere bouwkavel geplaatst worden. Ook kan er gewoon een hypotheek voor worden aangevraagd. Hij is energieneutraal en kan ook off-grid worden geleverd. Op basis van houtskeletbouw.

OPUS pod

Een plek voor jezelf om met focus thuis te werken. OPUS pod bieden thuiskantoren aan die te gebruiken zijn als Tiny House. 
OPUS Pod is een mede-initatief van Tielemans Tuinhout, een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar gepassioneerd leverancier is van houten buitenverblijven door heel Nederland. Voor de Tiny Houses maakt OPUS Pod dan ook uitsluitend gebruik van duurzame materialen. 

Woonpioniers

Woonpioniers onderzoekt in haar ontwerpen niet alleen bouwtechnische mogelijkheden voor particuliere zelfbouwers, maar voert ook de dialoog met overheden, experts en andere partijen om Tiny Housing op de kaart te zetten.

 

Van links naar rechts: Landscape Lodge, Loftel, Waterland 

LandscapeLodge

Met de energieneutrale LandscapeLodge heb je een 360 graden panoramisch uitzicht. Hij kan ook op het water worden geplaatst.

Waterland

In Eindhoven staat het Waterlandhuisje, dat je ook kunt huren om zelf eens in een tiny house te slapen.

Van links naar rechts: Heijmans One, NEZZT, Wikkelhuis

Heijmans ONE

De Heijmans ONE is speciaal bestemd voor leegstaande plekken in de stad. Ze zijn te koop vanaf € 64.500. Je huurt er eentje vanaf € 700,- per maand.

NEZZT

NEZZT bouwt vanuit een multifunctionele basis met een vast vierkant formaat van 30m2. Een van de winnaars van de BouwExpo in Almere.

Wikkelhuis

Het Wikkelhuis is gemaakt van 24 lagen verlijmd golfkarton. Stevig, isolerend en zeer duurzaam. Je koopt er eentje vanaf € 25.000 voor 3 segmenten van 5 m2. Voor een compleet huis betaal je zo'n € 75.000. Keertje proberen? Je kunt hem huren op kampeerterrein De Lievelinge in Vuren

Van links naar rechts: Hermit Houses, Edenshelter

Hermit Houses

De houten Hermit Houses hebben een karakteristiek harmonica-vormig ontwerp.

Mijn Tiny House

Bij Mijn Tiny House kun je een huisje laten bouwen voor permanente bewoning. Je kunt zelf je wensen en voorkeuren doorgeven, en het huisje wordt vervolgens samen met een architect ontworpen. Door met duurzame en gebruikte materialen te bouwen, wordt de natuur zo min mogelijk belast. 

Solar Cabin

De demontabele en modulaire SolarCabin is bruikbaar als tijdelijke én permanente woning. Gebouwd van hout, met een energieproducerend zonnedak. Dit ontwerp was te zien op Dutch Design Week 2016

Barli Units

Barli realiseert maatwerk prefab houtskeletbouwwoningen volgens het plug & play principe. 

mHome

De mobiele en multi-inzetbare mHome woningen zijn biobased en circulair.

Edenshelter

De EdenShelter is een prefab, volledig afgewerkte modulaire unit. Leven zonder impact op de natuur.

FabSpace

Het FabSpace bouwsysteem bestaat uit 4 standaarduitvoeringen. Gebouwd van supersterke lichte sandwich-panelen en zeer snel te bouwen. 

GreenBuildings4All

GB4All biedt modulaire woningen, die aanpasbaar zijn én blijven aan jouw levensloop. Ze wekken eigen energie op en zijn volledig te recyclen. Daarnaast filteren ze fijnstof en pollen uit de lucht. Te koop vanaf € 65.000, vanaf 36 m². Er zijn er al verschillende gerealiseerd, her en der in Nederland

Vivax

Vivax bouwt energieneutrale cradle-to-cradle huizen die makkelijk te verplaatsen zijn. Met een drie meter hoog plafond en veel daglicht door een glazen pui. Je kunt zelf in een regionale werkplaats meebouwen aan je eigen woning, zo krijg je een uniek werk- en leertraject.

Lite Home

Met de Lite Home heb je een complete woning van 65m2 voor een prijs rond de € 100.000. Met maatwerk ontwerp, projectbegeleiding en uitvoering door architect en Lite Home zelf.

Nieuwe Erven

De Nieuwe Erven presenteerden een prototype op de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Voor € 60.000 leveren ze een huis van 6x6x6 m.

The Box System

The Box System biedt een modulair en flexibel systeem, dat schakelbaar en herbruikbaar is.

MiniVilla

Het MV MiniVilla Tiny House is een verplaatsbare woning, waardoor hij erg 
geschikt is voor tijdelijke woonlocaties. Deze minivilla voldoet aan het Bouwbesluit en kan ook bijna 100% off-grid en zelfvoorzienend functioneren.

FreeDôme

De modulaire Freedôme is energieneutraal en cradle to cradle. Afmetingen en aantal verdiepingen worden bepaald door jouw woonwensen. Een woonoppervlak van 125m2 koop je vanaf € 200.000 tot €250.000 compleet met grond.

Popup House

Het Franse energieneutrale PopUp House kun je helemaal uit elkaar halen en hergebruiken. Het is gebouwd van isolatieblokken, je bouwt het in maximaal twee weken. Dan heb je 130 m2 energiezuinig woonoppervlak voor zo'n €38.000. 

Stayflex

Stayflex 4 persoons woonunits zijn gemaakt van stapelbare 40ft zeecontainers. Ze zijn overal te plaatsen en worden gemeubileerd geleverd, dus onmiddellijk gereed voor bewoning.

MillHome

Millhome biedt verschillende modellen, modulair gebouwd met sandwichpanelen. 

KODA Concrete

Koda Concrete is een verplaatsbaar betonnen huis uit Estland, ook te zien op de BouwExpo in Almere.

CLiv

CLiv-connected living is een snel en flexibel inzetbare woonunit. De unit won een prijsvraag voor flexibele huisvesting van het COA en was te zien op de Dutch Design Week.

Hubbels

Met Hubbels creëer je een werkplek waar je maar wilt!

U-Space

Heb je een flinke tuin? Met de modulaire U-Space creëer je snel extra ruimte bij je huis. Gemaakt van duurzame materialen, met een sedum-vegetatiedak, zonnepanelen en compleet zelfvoorzienend qua energie.

Spijkerman Bouwsystemen

Het modulaire bouwsysteem van Spijkerman Bouwsystemen levert plug & play. De woningen zijn flexibel en demontabel.

Trek-in

De Trek-in is een duurzaam vakantiehuisje. 

RecreatiePODS

Technotrain verkoopt diverse pods voor recreatie.

Amerikaanse inspiratie

 

G-Pod 

De Amerikaanse G-pod “dwell” kiest voor een hele andere vorm van modulaire bouw!

Blob vB3

Wil je wat exclusievers? Wat dacht je van deze ei-vormige Blob vB3?

 

Nog meer ontwerpen..

Online vind je nog veel meer ontwerpen. Ook op de website van TinyHouseNederland vind je een (grotendeels andere) lijst met bouwers. Ter gelegenheid van een prijsvraag voor de BouwExpo Tiny Housing in Almere zijn maar liefst 245 ontwerpen ingeleverd. Meer zeecontaineroplossingen vind je op de Facebook-pagina Containerhuis.

Schreeuw het van de daken!