WakaWaka gaat crowdfunden, doe mee!

WakaWaka, de makers van efficiënte lampjes en telefoon laders op zonne-energie, is een crowdfunding campagne gestart. Met het geld willen ze hun operatie in Rwanda opschalen en hun duurzame boodschap verder verspreiden in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Samen zetten we overal in de wereld het licht aan!


  • Door

    Team Nudge

    9 november 2016

Share the sun

Elke verkochte WakaWaka in Europa en de VS draagt bij aan het beschikbaar en betaalbaar maken van zonne-energie in landen waar men geen toegang heeft tot elektriciteit. WakaWaka heeft inmiddels ruim een miljoen mensen van licht voorzien die voorheen nog in het donker leefden 's avonds. Dat heeft geleid tot meer dan 300 miljoen uur extra licht per jaar voor studie en verbetering van de leefbaarheid. Op de impact map zie je waar WakaWaka het verschil heeft kunnen maken. WakaWaka deelt deze verhalen met het westerse publiek die op deze wijze op een heel andere manier in aanraking komen met het begrip duurzaamheid en een laagdrempelige manier wordt aangeboden om een begin te maken met gedragsverandering.

Word aandeelhouder van WakaWaka

Met het geld van de crowdfunding wil WakaWaka hun operatie in Rwanda opschalen en hun duurzame boodschap verder verspreiden in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast zullen er nieuwe producten op de markt worden gebracht met een nog langere batterijduur en de nieuwste LED en solar technologie om de WakaWaka nog efficiënter te maken. Dit kunnen ze niet alleen. Daarom zijn ze op zoek naar aandeelhouders om samen over ter wereld het licht aan te zetten. WakaWaka is op zoek naar investeerders die een lening willen verstrekken tegen 6% rente, die later ook te converteren is aandelen in het bedrijf. Help je mee?

Nudge en WakaWaka

In 2013 ging Nudge met WakaWaka mee naar Haïti om met eigen ogen te zien wat de impact is geweest van de support van Nudge voor een noodhulp campagne die door WakaWaka was opgezet. Indrukwekkend. Met 1 campagne heeft WakaWaka ruim 60.000 Haïtianen die in het donker zaten, van licht kunnen voorzien. Nu nog steeds kun je tientallen projecten bekijken op het eiland via de impact map.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 1

Geert van der Linden 11 november 2016

👍