Match: 1 minuut voor je duurzame verhaal

Vriend van Nudge More Sales Videos ging de uitdaging aan met nudger Jelleke. Samen legden ze haar duurzame verhaal vast in een filmpje van 1 minuut. Nudger Jelle deelt haar verhaal over de match.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    14 november 2016

Het is juli 2016, het boek Transitie naar agro-ecologie waarom en hoe! van nudger Jelleke de Nooy-van Tol is klaar voor publicatie. Maar hoe zorgt ze ervoor dat zo veel mogelijk mensen haar duurzame verhaal gaan lezen? Via de Nudge Update maakte Jelleke kans op een actie van Vriend van Nudge More Sales Videos: een gratis promotiefilmpje van 1 minuut. Jelleke vertelt: 'niet geschoten is altijd mis, dus ik schreef me in. Een paar dagen later belde Kristiaan van More Sales Video. Hij zou mijn filmpje gaan maken. Dat was boffen!'

Wat had je in gedachten?

Met die vraag begon Kristiaan. 'Maar ik had geen idee, ik had van mijn leven nog nooit een filmpje gemaakt.' Gelukkig had Kristiaan daar een oplossing voor en stuurde vier voorbeeldfilmpjes op. Zo kon Jelleke kiezen welke stijl ze het best bij haar duurzame verhaal vond passen. De volgende uitdaging was om het verhaal in 180 woorden te vertellen, 180 woorden waarin alle belangrijke punten naar voren kwamen! Jelleke vertelt: 'het schrijven en redigeren van de tekst vond ik leuk. Alleen werd dit bemoeilijkt doordat er ineens een noodsituatie was in mijn woonplaats Addis Abeba in Ethiopië. Vanwege de politieke onrust kon ik niet meer op Facebook, Twitter en was zelfs mijn webmail geblokkeerd.'

De finishing touch

Toen het verhaal eenmaal stond, was het tijd voor de laatste puntjes. 'Wil je een stem inspreken?', vroeg Kristiaan. Daar zat Jelleke niet op te wachten. 'Jullie hebben veel meer ervaring en kunnen dat beter.' Binnen enkele dagen stuurt Kristiaan de eerste versie op. Jelleke wil ook enkele tekeningen van Robert Smit toevoegen, die haar verhaal goed voor het voetlicht brengen. Met wat kleine aanpassingen hier en daar staat in september het resultaat. 'Hartstikke geslaagd!', vindt Jelleke.

Schreeuw het van de daken!