Match: Rexel geeft De Energiebank een nudge

Vriend van Nudge Rexel heeft De Energiebank een mooie nudge gegeven. Ze schonken 150 led lampen aan de organisatie. Hiermee zijn 50 huishoudens geholpen!


  • Door

    Team Nudge

    6 december 2016

De Energiebank is in oktober 2015 in Nederland gestart in Arnhem. De Energiebank zorgt ervoor dat energie als eerste levensbehoefte voor iedereen bereikbaar blijft. In deze missie is de organisatie grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Organisaties en personen die hun energie willen geven zijn daarom onmisbaar: dit kan door energie (in de vorm van kWh), energiebesparende producten, geld, tijd of expertise te doneren

De Energiebank kwam via Nudge in contact met Rexel. Als wereldwijd toonaangevend distributeur van elektrotechnische materialen heeft Rexel een belangrijke taak in het ontwikkelen en promoten van milieuvriendelijke en energie-efficiënte producten en duurzame energiebronnen. Producten en diensten die bijdragen aan een beter milieu en die kosten reduceren, spelen een prominente rol in het assortiment. Kortom een ideale partner voor de Energiebank dus. Rexel draagt het initiatief van De Energiebank een warm hart toe, en besloot om de Energiebank 150 led lampen te schenken. De donatie van de 150 lampen is een mooi begin van de samenwerking tussen Nudge, de Energiebank en Rexel. Dáár krijgen we energie van!

Energiepakket is maatwerk

De Energiebank had direct een mooie bestemming voor de led lampen; de energiepakketten. Veronique: ‘Ieder deelnemend huishouden ontvangt een op maat gemaakt energiepakket. De energiecoach stelt het pakket samen aan de hand van de behoefte van het gezin. In het pakket zitten producten zoals een waterbesparende douchekop, een tochtstrip, brievenbusborstel en 3 led lampen. Met de lampen van Rexel kunnen we dus 50 huishoudens helpen. Daar zijn we echt heel blij mee!’

Groene energie schenken

Veronique: ‘de Energiebank schenkt energie. Dit gebeurt nu hoofdzakelijk financieel en via het energiepakket, maar we willen ernaar toe dat we ook echt groene energie gaan schenken. Mensen die zelf energie opwekken via bijvoorbeeld zonnepanelen op eigen dak, zouden dan kunnen kiezen om restenergie te doneren. We zijn achter de schermen druk bezig om dit mogelijk te maken.’
 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Vrienden van Nudge


Reacties 0