Veertien tips voor een onvergetelijke duurzame Valentijn

Je kent het wel: Valentijnsdag staat voor de deur en je hebt geen idee waar je jouw schatje mee moet verrassen. Geen nood, met de veertien duurzame tips van Nudge laat je het hart van jouw valentijn sneller kloppen én draag je bij aan een betere wereld.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    3 februari 2021

Tip 1: Valentijn in de buitenlucht

Een onvergetelijke Valentijnsdag hoeft niet veel te kosten. Laat het hart van jouw liefje sneller kloppen met een activiteit in de buitenlucht! Wat dacht je van een romantische boswandeling, gezellig samen uitwaaien op het strand of waterfietsen in de Amsterdamse grachten onder het genot van warme chocolademelk met hartvormige marshmallows. Zo genieten jullie heerlijk van de buitenlucht en van elkaar.

Tip 2: Een liefdesdier voor Valentijn

Is jouw lief een échte dierenvriend(in)? Adopteer er één! Er zijn talloze dieren die staan te springen om adoptieouders. Van aapjes tot katjes, van geitjes tot kippen. Met dit Valentijnscadeau draag je bij aan de opvang, het herstel en de leefomgeving van de dieren. 

Tip 3: (h)eerlijke chocolade

Niets is zo lekker als chocolade voor Valentijn. Maar dan wel fairtrade chocolade! In de supermarkt, biologische winkel of duurzame webshop kun je kiezen uit ontelbare smaken. Wedden dat er één tussen zit waar jouw schatje van gaat watertanden.

Tip 4: Een box vol lieve producten voor een betere wereld

Veel Valentijnscadeautjes zijn eigenlijk niet zo duurzaam. Gelukkig kun je bij steeds meer (duurzame) webshops en winkels terecht voor fair en eco producten. Zustainabox heeft verschillende boxen samengesteld vol met lieve, duurzame producten. Maak jij je loved one blij met de personal care box, de eco relax box of de smoothie box? 

Tip 5: Fairtrade sieraden

Het geven en krijgen van een armband, ring, ketting of oorbel is veel leuker als het op een eerlijke manier is gemaakt en verhandeld. Zo vind je bij a Beautiful Story bijvoorbeeld handgemaakte fairtrade sieraden uit Nepal.

Tip 6: Duurzame Valentijnskaart

Doe je lief dit jaar een zelfgemaakte kaart cadeau. Hergebruik papier uit de papierdoos, knip in tijdschriften of maak een kaart van stof...wees creatief! Een met liefde gemaakte kaart doet het altijd goed. 

 

Tip 7: Tuinieren met Valentijn

Heeft jouw vriend of vriendin groene vingers? Met de plantbare hartjes van Throw & Grow beleven jullie de ultieme Valentijn in de tuin of op het balkon. Plant de hartjes met liefde, dan geven ze mooie grote veldbloemen!

Tip 8: Zelfgemaakt snoep

Keukenprins(es) of niet, niets zegt ‘ik hou van jou’ zoals zelfgemaakte Valentijnssnoep. Wat dacht je van ‘love marshmallows’ of ‘chocoladelolly’s’ of ‘snoephartjes’. Grote kans bovendien dat het niet onnodig blijft rond blijft slingeren en gaat verstoffen. Iets lekkers te snoepen komt wel op!  

  

Tip 9: Milieuvriendelijke massage

Met een full body massage scoor je heel wat liefdespunten. Creëer een heerlijk ontspannende sfeer met geurige kaarsjes. Zo komt je geliefde helemaal tot rust. Maak de massage als klap op de Valentijnsvuurpijl duurzaam door milieuvriendelijke, natuurlijke massage-oliën te gebruiken.

Tip 10: Een ondergoed verhaal

Spannende setjes voor Valentijn. Maar dan wel gemaakt van duurzaam, zacht en comfortabel materiaal zonder pesticiden! Wat dacht je van de biologisch katoenen lingerie van Stella McCartney, strakke Saint Basics boxers van hout of een cadeaubon voor een echte Van Hully.

Tip 11: Zelfgemaakte kaarsjes

Creatief tijdens Valentijn? Ga samen kaarsjes maken. Het is helemaal niet moeilijk en je hebt meteen zelfgemaakte duurzame sfeerverlichting om de hele dag van te genieten.

Tip 12: Verras je lief, doe een plant cadeau

‘Rozen verwelken, schepen vergaan, maar een levende plant als Valentijnscadeau blijft véél langer als symbool van mijn liefde bestaan.' Kortom, een supercadeau voor Valentijn.

Tip 13: Vierkante meters grond met bloemen

Vierkante meters grond met bloemen als Valentijnscadeau. Door bloemzaadjes van The Pollinators te kopen, draag je bij aan een beter leven voor bestuivers in Nederland. Ze hebben namelijk te weinig voedsel. Hierdoor kunnen ze onze voedselgewassen minder goed bestuiven. Voor €10,- koop 10 zakjes biologische zaadmix. De mix bevat verschillende wilde bloemen en 1 zakje is al goed voor 4 m2 aan geurige bloeiers. Een super gaaf Valentijnscadeau en bijdrage voor de bij-stand.

Tip 14: Verantwoord uiteten 

Een romantisch diner voor twee: de ideale Valentijnsdate! Want liefde gaat door de maag, dat weten we allemaal. Maar met een eerlijke, verantwoorde maaltijd maak je pas écht indruk. Helaas kun je dit jaar niet in een restaurant eten, maar bestellen kan natuurlijk wel! Bij Instock kun je terecht voor een heerlijke maaltijd, gemaakt van gered eten. En bij Bijvangst in Amsterdam moet je zijn als je verspilling van gevangen vis wil verminderen. Zin om je Valentijn te trakteren op een snelle, verantwoorde snack? Kies dan voor de Dutch Weed Burger Joint, waar naast de beroemde zeewierburgers ook Seawharma en Wish ‘n Chips wordt geserveerd.

Met wat voor moois ga jij jouw Valentijn verrassen? 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0