Veertien tips voor een onvergetelijke duurzame Valentijn

Je kent het wel: Valentijnsdag staat voor de deur en je hebt geen idee waar je jouw schatje mee moet verrassen. Geen nood, met de veertien duurzame tips van Nudge laat je het hart van jouw valentijn sneller kloppen én draag je bij aan een betere wereld.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    7 februari 2017

Tip 1: Valentijn in de buitenlucht

Een onvergetelijke Valentijnsdag hoeft niet veel te kosten. Laat het hart van jouw liefje sneller kloppen met een activiteit in de buitenlucht! Wat dacht je van een romantische boswandeling, gezellig samen uitwaaien op het strand of waterfietsen in de Amsterdamse grachten onder het genot van warme chocolademelk met hartvormige marshmallows. Zo genieten jullie heerlijk van de buitenlucht en van elkaar.

Tip 2: een liefdesdier voor valentijn

Is jouw schatje een échte dierenvriend(in)? Adopteer er één! Er zijn talloze dieren die staan te springen om adoptieouders. Van aapjes tot katjes, van geitjes tot kippen. Met dit valentijnscadeau draag je bij aan de opvang, het herstel en de leefomgeving van de dieren. 

Tip 3: (h)eerlijke chocolade

Niets is zo lekker als chocolade voor valentijn. Maar dan wel fairtrade chocolade! In de supermarkt, biologische winkel of duurzame webshop kun je kiezen uit ontelbare smaken. Wedden dat er één tussen zit waar jouw schatje van gaat watertanden.

Tip 4: fairtrade sieraden

Het geven en krijgen van een armband, ring, ketting of oorbel is veel leuker als het op een eerlijke manier is gemaakt en verhandeld. Zo vind je bij a Beautiful Story bijvoorbeeld handgemaakte fairtrade sieraden uit Nepal.

Tip 5: een cadeau voor een betere wereld

Veel valentijnscadeautjes zijn eigenlijk niet zo duurzaam. Gelukkig kun je bij steeds meer (duurzame) webshops en winkels terecht voor fair en eco producten. Zoals bij Lotika, of Looped Goods. Verras jouw schatje bijvoorbeeld met heerlijke handgemaakte zeep uit Thailand, vrolijke sokken van bamboe, armbandjes van gerecyclede teenslippers of een duurzame tas. En heb je een romantische foto van jullie twee? Perfect om in dit fotolijstje van oude ns-borden te stoppen! 

Tip 6: duurzame valentijnskaart

Doe je lief dit jaar een zelfgemaakte kaart cadeau. Door papier met een FSC-keurmerk te gebruiken, weet je zeker dat de houtpulp afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Kortom, een extra speciale milieuvriendelijke kaart met liefde gemaakt!

 

Tip 7: tuinieren met valentijn

Heeft jouw schatje groene vingers? Met de plantbare hartjes van Throw & Grow beleven jullie de ultieme valentijn in de tuin of op het balkon. Plant de hartjes met liefde, dan geven ze mooie grote veldbloemen!

Tip 8: zelfgemaakt snoep

Keukenprins(es) of niet, niets zegt ‘ik hou van jou’ zoals zelfgemaakte valentijnssnoep. Wat dacht je van ‘love marshmallows’ of ‘chocoladelolly’s’ of ‘snoephartjes’. Grote kans bovendien dat het niet onnodig blijft rond blijft slingeren en gaat verstoffen. Iets lekkers te snoepen komt wel op!  

  

Tip 9: milieuvriendelijke massage

Met een full body massage scoor je heel wat liefdespunten. Creëer een heerlijk ontspannende sfeer met geurige kaarsjes en zelfgeknipte hartjes uit FSC-papier. Zo komt jouw schatje helemaal tot rust. Maak de massage als klap op de valentijnsvuurpijl duurzaam door milieuvriendelijke massage-oliën te gebruiken.

Tip 10: een ondergoed verhaal

Spannende setjes voor valentijn. Maar dan wel gemaakt van duurzaam, zacht en comfortabel materiaal zonder pesticiden! Wat dacht je van de biologisch katoenen lingerie van Stella McCartney, strakke Saint Basics boxers van hout of een cadeaubon voor een echte Van Hully.

Tip 11: zelfgemaakte kaarsjes

Creatief tijdens valentijn? Ga samen kaarsjes maken. Het is helemaal niet moeilijk en je hebt meteen zelfgemaakte duurzame sfeerverlichting om de hele dag van te genieten.

Tip 12: verras je lief, doe een plant cadeau

‘Rozen verwelken, schepen vergaan, maar een levende plant als valentijnscadeau blijft véél langer als symbool van mijn liefde bestaan.' Kortom, een supercadeau voor valentijn.

Tip 13: Bee Miles 

Vierkante meters grond met bloemen als valentijnscadeau. Nee, het is geen grap. Door Bee Miles te kopen, draag je bij aan een beter leven voor wilde bijen in Nederland. Ze hebben namelijk te weinig voedsel. Hierdoor kunnen ze onze voedselgewassen minder goed bestuiven. Voor €15 koop je 3,2 m2 bijenoase, waarop de Bee Foundation sterke bloemen plant met hoge voedingswaarde voor wilde bijen. Bee Miles, een super gaaf valentijnscadeau en bijdrage voor de bij-stand.

Tip 14: verantwoord uiteten 

Een romantisch dinner voor twee: de ideale valentijnsdate! Maar met een eerlijke, verantwoorde maaltijd maak je pas écht indruk. Zo kun je in Amsterdam, Den Haag en Utrecht bij Instock terecht, waar voedselverspilling wordt tegengegaan. En bij Bijvangst in Amsterdam moet je zijn als je verspilling van gevangen vis wil verminderen. Zin om je valentijn te trakteren op een snelle, verantwoorde snack? Ga naar de Dutch Weed Burger Joint in Amsterdam: een vegan-seaweed-fastfood-bar waar naast de beroemde zeewierburgers ook Seawharma en Wish ‘n Chips wordt geserveerd.

Met wat voor moois ga jij jouw valentijn verrassen? 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0