Een boxershort van eucalyptus? Nudger Jeroen testte het uit

Nudger Jeroen kreeg van zijn vriendin een boxer van Saint Basics cadeau. Saint Basics maakt superzachte eco basics met een verhaal. Dat maakt van een standaard boxer een super origineel cadeau!


  • Door

    Team Nudge

    4 april 2017

Een cadeau met een verhaal

‘Mijn vriendin heeft mij een Saint Luke - forest Diamonds cadeau gedaan voor kerst. Mijn eerste gedachte was lekker origineel weer een boxer voor kerst, maar toen ik het achterliggende verhaal hoorde werd het ineens een erg origineel cadeau.

Na anderhalve maand zit ie nog steeds goed. De stof is lekker dun en ik heb helemaal niet door dat ik een boxer aan heb. Dit klopt ook wel met wat ik erover heb gelezen; Eucalyptus is ongeveer de meest zachte en en soepelste stof van de wereld. Ik had nog nooit van Tencel - houtpulp van de eucalyptus - gehoord, maar vind het mooi om een kledingstuk te dragen dat qua productieproces veel duurzamer is dan katoen, dat ook nog lekker zit en qua design ook nog mooi is. Het klopt gewoon.’

Een gesloten systeem

‘Ik ben meteen naar de website gegaan om het achterliggende verhaal te lezen en ga het komende jaar nog meer boxers via Saint Basics bestellen. Voor mezelf, maar ook zeker voor anderen. Hier las ik ook dat de garens voor de collectie gemaakt worden door de Oostenrijkse firma Lenzing. Zij produceren de vezels in een gesloten systeem. Het organische oplosmiddel waarmee dat gebeurt, wordt vrijwel volledig opgebruikt. En het kleine beetje residu dat overblijft, wordt hergebruikt in de glasindustrie. Dit zero waste procédé ontving de 'European Award voor het milieu' van de Europese Unie. Mooi!’ 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0