Vijf keer verrast met warmtebeelden

Vijf winnaars wonnen warmtebeelden bij een actie van Nudge en Buurkracht. Ook het huis van hun straatgenoten mocht op de warmtefoto. Daarmee kun je aankomen bij je buren! Hanna Rentmeester uit Amersfoort was een van de gelukkigen: “Voor mij zijn de warmtebeelden vooral een startpunt om te zien waar ik kan beginnen met energie besparen.”


  • Door

    Team Nudge

    9 mei 2017

Deze blog verscheen eerder op de website van Buurkracht.

Comfort door isolatie

Een tijd terug kocht Hanna een huis uit begin 20e eeuw. “Ik vond het ontzettend leuk om allerlei nieuwe inzichten te krijgen, samen met mijn buren. Zo kwamen we erachter dat hout relatief veel warmte verliest. En mooi zichtbaar was het verschil tussen de ramen die we hebben vervangen en de oude ruiten. En waar mijn interesse van te voren ook uitging naar zonnepanelen, blijkt isolatie in ons geval juist enorm nuttig. Op de warmtefoto zagen we namelijk dat over onze hele zijgevel warmte weglekt. En, het isoleren van de vloer gaat behalve besparing ook nog eens veel comfort opleveren. Erg interessant dus om dat verder te onderzoeken.”

Toch verrast

Ook Marian Volkers uit Zwolle won, samen met haar buren. “Energie besparen had mijn aandacht al. Maar waar te beginnen? Bovenaan mijn wenslijst staan zonnepanelen, maar we wilden graag een wat breder plaatje. Warmtebeelden waren dan ook heel welkom.” Ook haar buren bleken enthousiast. De twee onder een kap woningen uit eind jaren 90 waarin ze wonen, bleken redelijk goed geïsoleerd. Maar er waren toch wat verassingen. “Zoals het nut van gordijnen, zelf bij dubbel glas. En ik heb gelijk een tochtslang bij de deur gelegd, omdat onder de deur veel warmte verdwijnt. Leuk om te zien wat we met kleine aanpassingen al kunnen bereiken. Nu kijken we hoe we dit vervolg kunnen geven. Want die zonnepanelen, die staan nog steeds op onze lijst!”

Wil jij ook de slag met energie besparen? Buurkracht kan je op weg helpen. En vind je het leuk om meer te weten over warmtebeelden in het algemeen? Dit is wat warmtebeelden je eigenlijk vertellen

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0