Met z’n allen voor Nederland fossielvrij!

Van fossiel naar hiernieuwbaar in 2030! Dat is het doel van de Nationale Energiecommissie. Met een petitie roept de commissie iedereen op om de overstap naar duurzame energie te versnellen. Zo komen betrokken burgers, overheden en bedrijven in actie om de politiek in beweging te krijgen voor de groene economie.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    11 mei 2017

‘Ik geloof dat we met z’n allen 100% over kunnen stappen op schone energie’, zegt Ruud Koornstra, de allereerste Energiecommissaris van de Nationale Energiecommissie. Samen met koplopers uit de energiebeweging gaat hij de groene ambities van het kabinet opkrikken. ‘Wat mist is verbeeldingskracht!’, zegt hij. Zo legt Ruud uit dat we in de vorige eeuw binnen dertien jaar volledig over zijn gestapt van paarden naar automobielen. Ook geeft hij aan dat de gevestigde orde in 2009 beweerde dat elektrisch rijden een ver toekomstbeeld was, terwijl provincies vandaag de dag vechten om de fabrieken van Tesla te mogen bouwen.

Een transitie is hard nodig

Sinds zijn aanstelling in januari 2017 timmert Ruud hard aan de weg om ambitieuze transitiedoelen in de regeringsafspraken te krijgen. Steeds meer bedrijven, organisaties en consumenten willen vaart maken met de energietransitie. Technologische oplossingen zijn er volop. Er moeten nu politieke keuzes gemaakt worden. Daarom roept de Energiecommissaris op tot actie, en met succes! Tijdens de People’s Climate March in april lieten duizenden mensen zien dat ze zich ernstig zorgen maken over de klimaatverandering.

Kom ook in actie!

Tot aan 2030 gaat de Energiecommissaris zich inzetten om de ernst en de kansen van groene stroom onder de aandacht brengen. En jij kunt daarbij helpen. Onderteken de petitie en beweeg het kabinet naar schone stroom! Er doen inmiddels al duizenden mensen mee.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0