Extra Omega-3 zonder extra visvangst

Visolie wordt vaak gebruikt als aanvulling op het dieet. Maar is helaas niet altijd even duurzaam. Arctic Blue laat echter zien dat het ook anders kan. Inspirerend! Onderaan vind je bovendien een fijne kortingscode.


  • Door

    Team Nudge

    6 juni 2017

30 visjes voor 1 capsule 

Visolie wordt vaak gebruikt als aanvulling op het dieet, om voldoende Omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding. Vissen halen deze vetzuren uit de plantaardige algen die ze eten. Veel van de visolie die in Nederland verkocht wordt, wordt echter gemaakt van hele ansjovissen en sardientjes. De Keuringsdienst van Waarde heeft vastgesteld dat voor 1 capsule visolie zelfs 30 ansjovisjes nodig zijn! Het kopen van deze visolie werkt daarom overbevissing in de hand. 

Arctic Blue maakt duurzame visolie 

Arctic Blue besloot het dan ook anders aan te pakken. Voor hun visolie hoeft geen extra vis gevangen te worden. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van snijresten van kabeljauw. Nadat de filet voor menselijke consumptie verwijderd is, wordt van de rest visolie gemaakt. Terwijl normaal 30 ansjovisjes nodig zijn voor 1 capsule, maakt Arctic Blue van 1 kabeljauw veel filet én 250 capsules. De kabeljauw die Arctic Blue gebruikt is bovendien afkomstig van MSC-gecertificeerde visserij. Dit keurmerk geeft aan dat vis op duurzame wijze gevangen is.

En algenolie als veganistisch alternatief 

Visolie is ook rechtstreeks uit algen te winnen. Vissen halen de omega 3-vetzuren namelijk uit de algen die ze eten. De algenolie van Arctic Blue is daarom een goed veganistisch alternatief voor visolie en heeft overeenkomende gezondheidseffecten. Zeker omdat de gelatine van het capsule-omhulsel is vervangen door zeewierextract. Hierdoor was het de eerste geregistreerde veganistische algenoliecapsule in Nederland.


Maar met visolie meer impact op overbevissing

Waarom Arctic Blue dan niet alleen algenolie aanbiedt? Omdat de verkoop van visolie de komende jaren meer impact kan maken op overbevissing! “Algenolie wordt en zal de komende jaren gekocht worden door een kleine groep: de voorlopers in duurzaamheid.” zo legt ambassadeur Maurits Groen, mede-oprichter van Waka Waka uit. “Dat komt omdat algenolie 2-3 keer zo duur is als visolie, waardoor de massa goedkopere (niet-MSC) visolie blijft kopen. Nu wordt het interessant, want onze duurzame visolie heeft dezelfde lage prijs als niet-MSC visolie.” Hierdoor schakelt ook de massa om naar duurzame visolie. Met de garantie dat zeedieren genoeg te eten ovehrouden en er geen nadelige effecten voor oceanen, milieu en de lokale bevolking zijn. “Door minder bekendheid en hoge productiekosten heeft de massa algenolie nog niet gevonden.” geeft Maurits Groen aan. De algen worden momenteel nog industrieel gekweekt, wat helaas nog veel kunstmest en energie kost. Maar Arctic Blue is hier transparant over en compenseert de uitstoot via het planten van bomen. 
 
Momenteel is Arctic Blue het enige Omega-3 merk in Nederland met plantaardige algenolie, dat het MSC-keurmerk voor visolie heeft én dat 100 procent klimaatneutraal is. Een mooi initiatief! 
 
Met de kortingscode Nudge15 krijg je nu 15% korting in de gehele shop van Arctic Blue!

Schreeuw het van de daken!