Een bottom-up alternatief om gratis te parkeren en CO2-neutraal te vliegen!

Voor veel bedrijven vormt het verlagen van hun voetafdruk bij zakelijke reizen een lastig dilemma: hoe zorg je ervoor dat werknemers flexibel blijven vliegen én reduceer je tegelijkertijd de CO2-uitstoot? Samen met onze nudgers en Vriend van Nudge ParkFlyRent gingen we aan de slag met die vraag. Resultaat: Goede reis Groene reis, een alternatief waarmee je als bedrijf duurzaam reizen eenvoudig regelt.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    8 juni 2017

In Europa heeft slechts 43% van de inkopers voor zakenreizen binnen bedrijven een duurzaam beleid. Dit komt vooral omdat men denkt dat duurzame mobiliteit meer geld kost dan het oplevert. Volgens Wijnand Akkerman, directeur van Wagenplan, kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot op verschillende manieren terugdringen. Zo kunnen ze via veel luchtvaartmaatschappijen al klimaatneutraal vliegen door een bedrag bovenop hun reissom te betalen. Met dit geld worden bomen geplant om zo de uitstoot te compenseren.

Je kunt ook zelf aan de slag door met online tools en berekenen wat de uitstoot van jouw vliegreis kost. Dit bedrag kun je vervolgens schenken aan duurzame initiatieven. Of... je plaatst een reservering bij Vriend van Nudge ParkFlyRent en laat de CO2-compensatie voor de zakelijke reizen binnen jouw onderneming automatisch regelen!

Wat is Goede reis Groene reis?

Goede reis Groene reis is een nieuwe service waarmee je gratis kunt parkeren bij Schiphol of Eindhoven Airport én automatisch de CO2-uitstoot van jouw vliegreis compenseert. Deze service is ontwikkeld door onze nudgers en Vriend van Nudge ParkFlyRent. Je parkeert gratis bij ParkFlyRent op de luchthaven en loopt binnen no time naar de terminal (Eindhoven) of wordt erheen gebracht door een privéchauffeur (Schiphol).

Tijdens de zakenreis verhuurt ParkFlyRent jouw auto volledig verzekerd aan gescreende en betrouwbare huurders. Met de huuropbrengst wordt de uitstoot van jouw vliegreis automatisch voor 100% gecompenseerd door bomen te planten in de tropische bossen van Bolivia, ongeacht of en hoe lang jouw auto verhuurd wordt. Deze bomen groeien gegarandeerd vijftig jaar en nemen de CO2 op. Bij terugkomst staat de auto geheel schoongemaakt op je te wachten. Zo bespaar je met jouw onderneming op parkeerkosten én reis je zonder zorgen klimaatneutraal.

Ook als privépersoon kun je gebruikmaken van de service van Goede reis Groene reis. Door een reservering te plaatsen, regelt ParkFlyRent automatisch jouw parkeerplek én de compensatie van je vlucht!

Lees hier meer over ParkFlyRents visie op klimaatneutraal reizen.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0