Green Elephant: duurzame transities in het bedrijfsleven realiseren

Wil jij een duurzame transitie in gang zetten binnen jouw bedrijf? Met de 2-daagse workshop Green Elephant leer je om tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen.


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    15 juni 2017

Green Elephant is een samenwerking tussen Nudge en strategie- en innovatiebureau Nature Lab. Deze Innovatie Workshop is gericht op het realiseren van creatieve oplossingen en actieplannen voor, aan duurzaamheid gerelateerde, uitdagingen binnen organisaties.

Denk out-of-the-box

Als je hetzelfde doet als je altijd deed, dan kun je geen ander resultaat verwachten - het is een uitspraak die (ten onrechte) aan Einstein wordt toegeschreven. Om te innoveren en nieuwe oplossingen te bedenken moet je ‘met nieuwe ogen’ naar je uitdagingen kijken. Maar hoe leer je om ‘out-of-the-box’ te denken? De gerenommeerde management consultant Arthur D. Little ontwikkelde een creatief proces voor hun medewerkers. De Synectics methode is gebaseerd op deze werkwijze.

Jouw eigen real-life case

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een real-life case die je zelf hebt aangedragen. Via de Synectics ga je op zoek naar oplossingen en actieplannen die je toe kunt passen binnen jouw organisatie. Daarnaast zullen experts uit de praktijk, zoals Néstor Coronado Palma, oud-directeur van het Circular Economy Program bij Philips en Mirjam Penders, directeur LM Windpower, je inspireren aan de hand van hun persoonlijke ervaringen.

 

Wat levert de workshop jou op?

De workshop Green Elephant geeft jou concrete handvatten om een duurzame transitie binnen jouw organisatie in gang te zetten. Aan het einde van de workshop heb je:

  • beter inzicht hoe je tot innovatieve oplossingen en plannen van aanpak voor uitdagingen rondom duurzaamheid binnen jouw organisatie kunt komen
  • inspiratie opgedaan aan de hand van gedeelde ervaringen door experts uit de praktijk
  • concrete technieken geleerd om innovatieve en creatieve werkwijzen toe te passen

Praktische informatie

Wil je écht stappen zetten om jouw organisatie te verduurzamen en heb je een zekere beslissingsbevoegdheid binnen jouw bedrijf? Dan is het Green Elephant programma iets voor jou! De workshop vindt plaats op 9 en 10 november 2017 op Fort Nieuwersluis. Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveer nu!

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0