Circulaire producten in de nieuwe webshop LoopedGoods

Wij hebben onze krachten gebundendeld met VerdraaidGoed, Stichting Maatschappij en Onderneming, Het Groene Brein en Nederland Circulair om circulaire producten in het zonnetje te zetten. Maak kennis met LoopedGoods, een webshop vol spullen van Nederlandse bodem die een tweede leven krijgen.


  • Door

    Team Nudge

    10 juli 2017

In Nederland zijn veel ondernemers hard aan het werk om de circulaire economie tot een succes te maken. Initiatieven als Instock, Rotterzwam en Kromkommer vinden bijvoorbeeld dat restjes groenten of koffiedik nog prima te gebruiken zijn en maken heerlijk nieuw voedsel van dit ‘afval’. Bedrijven als Roetz Bikes, Beat te Bag, Van Hulley en NS Upcycle gebruiken afgedankte spullen en toveren deze om in nieuwe pareltjes. En dan zijn er nog initiatieven die afval tegengaan, zoals herbruikbare drinkflesjes of de soepstarters van Soephoofd, waarmee je van overgebleven groenten uit de koelkast een smakelijke soep maakt.

Alles samen in één webshop

Al deze spullen zijn al te koop, maar je vindt ze nergens allemaal bij elkaar vezameld. Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein is één van de initiatiefnemers van LoopedGoods. “In het afgelopen jaar heb ik aardig wat tijd besteed aan het zoeken en bestellen van geschikte cadeaus voor onze medewerkers en relaties. Ik had behoefte aan één plek waar ik producten kan bestellen die de circulaire economie in ons land verder helpen en de ondernemers achter de producten steun in de rug geeft. Met LoopedGoods is deze plek nu gecreëerd.”

Ondernemers met een verhaal

LoopedGoods focust sterk op het verhaal van de ondernemers achter de producten. Op de website wordt het verhaal van deze Nederlandse circulaire start-ups en scale-ups verteld. Remco Addink van VerdraaidGoed: “Wij geloven dat de transitie naar de circulaire economie niet zonder gedreven ondernemers kan, die geloven in een wereld waarin afval niet bestaat. En deze ondernemers kunnen op hun beurt weer niet zonder elkaar. LoopedGoods verbindt hen, want samen staan ze sterker! Wij vonden het tijd voor circulaire producten in de spotlights. Met LoopedGoods maken we ons daar hard voor.”

Voor iedereen

LoopedGoods is een webshop voor zowel consumenten als bedrijven. Met een speciale account kunnen bedrijven ook gemakkelijk zakelijk circulair inkopen. Bij de interne lancering van afgelopen donderdag waren dan ook al de eerste zakelijke klanten aanwezig, zoals de Erasmus Universiteit en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Die waren erg blij met de nieuwe webshop en gaven aan dat ze er voortaan hun relatiegeschenken kopen. Help jij de circulaire economie ook verder? Bekijk de nieuwe webshop Looped Goods!

 

Schreeuw het van de daken!