Geef een duurzaam relatiegeschenk

De feestdagen lijken misschien nog ver weg, maar het is verstandig - mocht dat voor jou van toepassing zijn - om al na te denken over een mooi relatiegeschenk voor zakelijke partners. Duurzame inspiratie vind je hier!


  • Door

    Team Nudge

    27 september 2017

Een relatiegeschenk of kerstpakket: voor veel bedrijven is het tegen het einde van het jaar nog best even wat geregel. Herkenbaar? Begin op tijd met jouw zoektocht naar het perfecte geschenk. Want voor je het weet zijn de feestdagen alweer enorm dichtbij! 
Met een verantwoord geschenk maak je niet alleen de ontvanger blij, maar draag je ook een steentje bij aan een betere wereld. Spullen bepalen namelijk voor een groot deel onze ecologische voetafdruk. Koop daarom niet zomaar prullaria, maar geef jouw zakenpartners een duurzaam relatiegeschenk. Circulair, fairtrade of van duurzaam materiaal: we geven je volop inspiratie om je op weg te helpen! 


1. LoopedGoods: volop keus aan circulaire geschenken

In de circulaire webshop LoopedGoods vind je een ruime selectie mooie eindejaarsgeschenken. Je kunt er zelf een pakket samenstellen, dat volledig voldoet aan jouw wensen. Moeilijk kiezen? Er zijn ook door LoopedGoods samengestelde voorbeeldpakketten, met thema’s als: ‘Koken & Eten’, ‘Boerderij’ en ‘Goede start’. Of laat de keuze aan de ontvanger over. Met de LoopedGoods cadeaukaarten kan de ontvanger naar eigen wens kiezen tussen meer dan honderd circulaire producten in de webshop. 

2. Tony’s Chocolonely: een lekker cadeautje met een belangrijke boodschap

Naast dat de repen van Tony’s Chocolonely’s hartstikke lekker zijn, steun je door aankoop ook Tony’s missie om 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken. Waarbij de huidige oneerlijke verdeling in de wereld door de ongelijke stukjes van de reep smakelijk duidelijk wordt gemaakt. Een lekker cadeautje met een belangrijke boodschap dus. En voor de heerlijke Tony’s Classics kun je naar wens een eigen wikkel maken. Met bijvoorbeeld een zelf samengestelde kerstwens of het logo van jouw bedrijf. 

3. Tuyu: een eerlijk geschenk met betekenis 

Tuyu is gespecialiseerd in gecertificeerde fairtrade relatiegeschenken en doet alles zo groen mogelijk. Een perfecte partij voor een duurzaam relatiegeschenk of kerstpakket dus! Met aandacht voor mensen en voor merken ontwikkelen ze graag in samenwerking met jou een bijzonder kerstgeschenk. Exclusief voor jouw merk en jouw relatie realiseren ze handgemaakte geschenken, door vakmensen uit ontwikkelingslanden. Ben er wel snel bij! 

4. Van Hulley: van versleten overhemd tot nieuwe boxer 

Combineer sociaal en duurzaam met superpersoonlijk: geef dit jaar een cadeaubox voor een originele Van Hulley! Dit is een boxershort, gemaakt van je eigen favoriete overhemd of blouse (die je door een vlekje of scheurtje misschien niet meer zo vaak draagt). Hoe het werkt? Je stuurt je shirt in de box en je krijgt ‘m binnen twee weken terug als boxer. Bovendien wordt in het atelier in Groningen aan vrouwen werkervaring en opleiding geboden. Een shirt een tweede leven en vrouwen een tweede kans dus. Enthousiast geworden? Neem contact op met 050 260 61 62 voor kortingen bij bestelling van meerdere boxen. 

5. Ocean Sole: een uniek kunstwerk met een mooi verhaal

Met een kleurrijk beeld van Ocean Sole geef je een uniek geschenk, terwijl je tegelijkertijd een inspirerend verhaal vertelt: over schonere oceanen, opgeruimde stranden en een beter leven voor veel Kenianen. Ocean Sole maakt namelijk van aangespoelde slippers unieke Afrikaanse kunstwerken. De keniaanse kunstenaars krijgen een eerlijk loon en met ieder felgekleurd beeldje wordt de oceaan iets schoner! 

6. Rotterzwam growkit: een bijzonder circulair cadeau! 

Een ander bijzonder relatiegeschenk is de RotterZwam-growkit. Hiermee kweek je op je eigen koffiedik oesterzwammen. Leuk om samen met je collega’s te doen bij het koffiemachine! En ook een mooi cadeau voor thuis op het aanrecht. 

7. Duurzame Dopper-drinkfles 

De Dopper raakt steeds bekender en is zeer geliefd als relatiegeschenk. En niet voor niets: de slimme fles wordt klimaatneutraal geproduceerd, maakt petflessen overbodig en door aankoop worden waterprojecten in ontwikkelingslanden mogelijk gemaakt. Op de website zijn de duurzame drinkbekers simpel te customizen. 

8. Instock: geef een duurzaam diner cadeau

Lekker uit eten gaan, wie houdt daar nou niet van!? Met de giftcard van Instock geef je niet alleen een smakelijk diner cadeau, maar ga je tegelijkertijd voedselverspilling tegen. De koks van Instock bereiden namelijk heerlijke gerechten met producten die anders waren verspild. De giftcard is zowel online als in de restaurants te koop.

9. WakaWaka: een zonnig cadeautje 

Op zoek naar een zonnig eindejaarsgeschenk? Dan zit je zeker goed bij WakaWaka! Bijvoorbeeld al gedacht aan een WakaWaka Light of Powerbank op zonne-energie? Ook dit geschenk is te personaliseren met een bedrijfslogo. Neem hiervoor contact op met susanne@waka-waka.com en draag zo bij aan hun missie: share the sun!

Heb jij nog goede tips voor duurzame relatiegeschenken? We zijn benieuwd! 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Isabelle Wisse 3 oktober 2017

Of geef bijv. een mooie HaarlemsHouten of NederlandsHouten snijplank kado, met jouw logo/wens daarop gegraveerd! #circulair/duurzaam/lokaal(hout)/handgemaakt/ambachtelijk/gepersonaliseerd! Meer info: www.nederlands-hout.nl, of bezoek onze werkplaats/winkel op de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem!

Angela Rooijmans 6 oktober 2017

Of een stoere laptoptas van upcyclede autobanden, handgemaakt in India in het atelier van Ecowings. zie www.ecowingsshop.nl. Een duurzaam en eerlijk kado voor iedere professional met een laptop!