Op weg naar duurzame dance met ADE Green

Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Om de nieuwste duurzame trends in het festivalwezen onder de loep te leggen is er een speciaal programma opgezet: ADE Green. Benieuwd waar je moet gaan kijken? We geven je vijf programmatips.


  • Door

    Team Nudge

    16 oktober 2017

Woensdag 18 oktober brengt ADE Green alweer voor de vijfde keer de belangrijkste denkers en vernieuwers op het  gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen met de elektronischemuziekgemeenschap. Tijdens het event wordt kennis uitgewisseld, komen samenwerkingen tot stand en inspireren mensen elkaar. Er komen een hoop gave projecten voorbij die de dance-wereld verduurzamen. Welke onderdelen mag je nou echt niet missen? 

Tip 1: Pecha Kucha: Festivals Leading the Way To a Sustainable Future

Tijdens deze Pecha Kucha presenteert een panel van zes initiatieven hun innovaties die de zowel tijdens dancefeesten als daarbuiten relevant zijn. Zo laat Thunderplugs oordoppen zien die niet alleen je gehoor beschermen, maar ook biologisch afbreekbaar zijn en bloemzaad bevatten. Plant je oordoppen als het feest is afgelopen, en help zo bijen aan voedsel. Win-win!

Tip 2: Designing Out Waste: How To Become A Circular Festival Presented by DGTL

Eigenlijk zijn festivals een soort tijdelijke steden. Daar hoort natuurlijk een logistiek bij die je op verschillende manieren kan inrichten. En net als in een andere stad geldt: hergebruik is beter. Tijdens deze paneldiscussie staat de vraag dan ook centraal: hoe komen we voorbij de “take, make, dispose” mentaliteit in het ontwerpen van onze festivals?

Tip 3: The Plastic Panel Presented by Vierdaagsefeesten

Dat niet gerecycled single use plastic slecht voor het milieu is staat inmiddels wel buiten kijf. Op festivals zie je toch een hoop van deze wegwerpproducten. Hoe zouden we om moeten gaan met plastic op evenementen? The Plastic Panel gaat er uitgebreid op in. 

Tip 4: Shaking Things Up: How To Serve a Sustainable Drink by the Internationally Awarded Team From Mr Lyan UK

Er wordt steeds meer ondernomen op het gebied van afval, water en energie op festivals. Maar hoe zit het eigenlijk met de drankjes? Mr Lyan vindt dat de industrie hier veel te weinig vraagtekens bij zet, en ging op onderzoek uit. Tijdens de talk kan je verhelderende inzichten en een hoop lol verwachten. Bonus: er wordt natuurlijk geproefd!

Tip 5: Can Festivals Help To Improve Humanitarian Assistance?

Je zou het niet zeggen, maar festivals zijn een goed testterrein voor innovaties die rampgebieden kunnen helpen. Dit bleek uit een pilot project dat Open House en het Nederlandse Rode Kruis samen organiseerden. Duncan Stutterheim en Juriaan Lahr gaan in discussie over hoe dit verder geïmplementeerd en op grote schaal toegepast kan worden. 

Er is natuurlijk ook nog veel meer te zien tijdens ADE Green. Kijk hier voor het volledige programma.

Win tickets en een gerecycled skateboard 

Tijdens ADE Green 2015 lanceerde Wasteboards hun eerste Wasteboard: de SQUID. Een skateboard gemaakt van plastic flesdoppen, in de strijd tegen vervuiling door plastic afval. Onlangs introduceerden ze hun nieuwe model: de STAR. Om het 2-jarig bestaan van Wasteboards te vieren kun je een speciaal ADE SQUID Wasteboard en 1x2 kaarten voor ADE Green op 18 oktober winnen. Interesse? Stuur een email naar contact@wasteboards.com en deel waarom jij de winnaar van dit waanzinnige board moet worden. De winnaar wordt op 17 oktober bekend gemaakt.

Helemaal zeker zijn van een plekje?

Koop hier direct je ticket voor ADE Green!

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0