Young professionals stimuleren voor duurzame impact

Van 26 - 28 oktober vond de achtste editie van de Nudge Global Impact Challenge plaatst, de driedaagse learning experience van het 8 maanden leiderschapsprogramma voor young professionals met een drive voor duurzaamheid en impact. Dit jaar werden de allereerste Nudge Global Impact Awards uitgereikt!


  • Door

    Migiza Victoriashoop

    16 november 2017

Tijdens de Nudge Global Impact Challenge kwamen 84 young professionals van over de hele wereld samen om geïnspireerd te raken, leiderschap skills te ontwikkelen en te werken aan hun eigen plan voor impact creatie binnen hun organisatie of netwerk (impact plan). Thema dit jaar: GDP or SDG? Nudging young leaders towards sustainable economics. De eerste dag werd afgetrapt met bijzondere keynote sprekers, waaronder Vincent Stanley (Director of Philosophy, Patagonia). Hij deelde zijn visie over verantwoorde bedrijfsvoering en de rol die de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties daarbij spelen. “I wish for you that the heart, good thinking and broad level of agreement of the SDGs can become the heart of what you do.”


Foto door Bibi Veth

Nudge Global Impact Award

Tijdens de Nudge Summit, de tweede avond, werden de Nudge Global Impact Awards uitgereikt. In de afgelopen jaren hebben veel deelnemende young professionals werk gemaakt van hun impact plan. Nudge wil het realiseren van impact stimuleren. Daarom hebben we samen met de Vrije Universiteit (strategisch partner van de Nudge Global Impact Challenge) deelnemers van de 2016 Challenge opgeroepen om hun plannen in te dienen en hun daadwerkelijke impact te laten meten. Onder hen zijn zes finalisten gekozen om hun plannen tijdens de Nudge Summit te presenteren aan een expert jury. Van de zes finalisten zijn er drie verkozen tot de winnaars. Hun prijs: een inspirerende reis met Award Partner MasterPeace door Maasailand, Kenia in mei 2018. 

Foto's door Bibi Veth

In 2018 krijgen deelnemers van de Nudge Global Impact Challenge 2017 de kans om hun impact plan in te dienen en kans te maken op de Nudge Global Impact Award 2018! 

Samen voor impact

Op de derde dag legden de 84 deelnemers de laatste hand aan hun plan. Na enkele inspirerende woorden van o.a. Jonathan Gosling (emeritus professor leiderschap, Universiteit van Exeter) gingen ze aan de slag. Vervolgens presenteerden ze in een korte pitch hun plan aan een expert jury, die na kort beraad de winnaars aankondigde. Voor de tweede keer in de acht edities van de Nudge Global Impact Challenge werden drie vrouwen uitgeroepen tot de winnaars. Hun prijs: samen met Reward Partner Ferrero werken aan een duurzame missie in Georgië in mei 2018.


Foto door Bibi Veth - Winnaars Nudge Global Impact Challenge 2017, vlnr: Erin Groot – Hermsen (Unilever), Anacelle Bautista (Wild Card participant) en Sabine Oudt (ABN AMRO)

Bekijk het Report 2017 voor een uitgebreide impressie van de drie inspirerende dagen die de young professionals hebben beleefd.

Geef jij een young professional ook een nudge?

Dankzij deze Support Partners heeft Nudge de Global Impact Challenge 2017 weer tot een succes kunnen maken. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de Nudge Global Impact Challenge 2018 alweer in volle gang. Het thema: circulariteit. Wil jij (jouw) young professionals met een hart voor duurzaamheid ook een nudge geven? Word Support Partner van de Nudge Global Impact Challenge en draag bij aan de ontwikkeling van toekomstige leiders in duurzaamheid zowel binnen als buiten jouw organisatie.Heb je vragen over de Nudge Global Impact Challenge neem dan contact op via globalchallenge@nudge.nl.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0