Help de bij naar gifvrij met deze petitie

Op 21 maart stemt de EU over een verbod op beruchte landbouwgiffen. Wij willen graag dat Nederland bij-vriendelijk stemt. Laat onze minister weten hoe jij erover denkt door deze petitie te ondertekenen.


  • Door

    Team Nudge

    27 februari 2018

De 360 soorten wilde bijen die in Nederland leven verkeren in zwaar weer. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. Deze afname wordt ten dele verklaard door giffen die gebruikt worden in de landbouw. Op 21 maart stemt de EU over een totaalverbod op de neonicotinoïden clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam in buitenteelten. Een verbod is goed mogelijk, want er zijn prima alternatieven beschikbaar.

De petitie van The Pollinators, de Bijenstiching en de Bee Foundation

Met ons project The Pollinators zetten wij ons in voor een gezonde leefomgeving voor bijen en andere bestuivers. Wij willen daarom graag dat Nederland voor dit verbod stemt. Om minister Schouten (van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) een steuntje in de rug te geven, hebben we samen met de Bijenstichting en de Bee Foundation een petitie georganiseerd. Zo kan ook jij laten weten hoe je erover denkt.  

Teken de petitie

Meer doen voor bijen?

Ook voldoende nestelplek en gezonde voeding zijn voor wilde bijen cruciaal om te overleven. Hiermee kun je direct aan de slag als je buitenruimte hebt. Bouw bijvoorbeeld een bijenhotel, en maak je tuin bij-vriendelijk. Goed voor onze bestuivers, en het ziet er reuze gezellig uit!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

The Pollinators


Reacties 0