Nudger Christopher test circulair koffieabonnement

Bundles lanceerde vorig jaar een pay-per-cup koffieabonnement met radically good koffie en een fijn koffiezetapparaat. Als gebruiker betaal je per kopje koffie en ontvang je een robuust volautomaat koffiezetapparaat van Siemens zonder investering in het apparaat, je betaalt alleen voor de installatie. Nudger en koffieliefhebber Christopher mocht het abonnement twee maanden lang testen. Hij deelt zijn ervaringen!


  • Door

    Christopher Baan

    15 maart 2018

Duurzame koffie liefhebber

Ik ben een echte koffieliefhebber en drink redelijk veel koffie. Ik houd ervan om meerdere soorten koffies te vergelijken en er echt voor te gaan zitten. Daarnaast geloof ik in concepten die de circulaire economie een stap dichterbij brengen. Dit concept van Bundles is daar een mooi voorbeeld van. Het idee van koffie als een dienst in plaats van een koffiezetapparaat als product spreekt me erg aan, aangezien het apparaat eigendom blijft van de leverancier en zij aan het eind van de levenscyclus het apparaat ook weer volledig recyclen. Daarom wilde ik het Moyee koffieabonnement graag testen!

En, hoe bevalt het?

De smaak van koffie is voor mij erg belangrijk. De koffie van Moyee is heerlijk. De kwaliteit is goed en de koffie heeft een nootachtige smaak. Ik heb de ‘Two to Tango’ bonen vooral gebruikt, een blend van twee soorten arabica bonen uit Ethiopië, die bevielen mij het beste.

Puur gemak

Het volautomatische koffiezetapparaat is van alle gemakken voorzien. De koffiebonen worden automatisch gemalen en er is een functie om cappuccino te maken. Enig minpunt aan het apparaat is voor mij dat de espresso niet altijd even heet wordt. Maar dat los ik op door het kopje even voor te verwarmen. De koffiebonen worden automatisch thuis geleverd, nog voordat je door je voorraad heen bent. Dat bevalt goed! Vraag is natuurlijk wel: hoe duurzaam is alle logistiek die achter dit gemak schuilgaat? Is dat niet slimmer te doen?

Tip voor Bundles: verschillende abonnementen

Ik vind het koffie abonnement een heel mooi concept. Ik denk dat dit abonnement met name ideaal is voor op een (klein) kantoor, omdat het uitgaat van minimaal 4 kopjes per dag. Tip voor Bundles: zouden jullie verschillende koffieabonnementen kunnen aanbieden, al naar behoeften van de gebruiker? Bijvoorbeeld voor alleenstaanden, grote gezinnen of bedrijven. Dat zou veel potentie kunnen hebben!

Wil jij het Moyee koffieabonnement ook proberen? Bestel het abonnement bij Bundles

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 2

Kristien Janssen - Kaldewaij 1 april 2018

Wat gebeurt er met het koffie apparaat als het stuk is? Circulariteit gaat mijns inzien niet alleen over ‘koffie als dienst’. Voor bedrijven is dit ‘pay per use’ al heel gewoon, er zit wat mij betreft weinig vernieuwend circulairs aan...

Christopher Baan 3 april 2018

Hoi Kristien, goede vraag. Ik heb het nagevraagd bij Bundles, en zij melden dat het koffie-apparaat zo'n 7 jaar moet meegaan. Als het voor die tijd gebreken vertoont, wordt het apparaat gerepareerd. Na de 7 jaar wordt het weer teruggestuurd naar Bundles en naar de fabrikant, en wordt gekeken of het kan worden ge-refurbished. Het koffieapparaat is nog niet zodanig ontworpen dat 100% van de onderdelen en materialen kunnen worden hergebruikt of herwonnen, maar dat is wel de ambitie van Bundles, als ze meer schaal maken in de toekomst.