Boekentips van Nudge!

Vakantie: dé tijd om boeken te lezen. Of je nou naar de Spaanse kust gaat of lekker thuis blijft: hier zijn onze (duurzame) boekentips voor jouw vakantie!


  • Door

    Jurjen Bos

    4 juli 2018

De Verborgen Impact - Babette Porcelijn 

Als je denkt aan wat het meeste impact heeft op het milieu denk je waarschijnlijk aan zichtbare dingen: verpakkingen, gloeilampen of benzine. Maar die zichtbare impact is soms niets vergeleken met de verborgen impact die erachter schuilt! Dit boek van Babette Porcelijn laat je zien waar die verborgen impact zit en hoe je zelf eco-neutraler kan worden. 

BEGIN met Duurzaamheid - Ilona Buddingh’-Maas

Voor iedereen die wil BEGINnen met duurzaamheid! Waarom 'begin' met hoofdletters geschreven wordt? Het is een afkorting: 

  • Bewustwording
  • Erkennen van belemmerende systemen
  • Gelijkwaardigheid
  • In verbinding zijn
  • Nemen van verantwoordelijkheid. 

Dit boek laat je niet alleen zien hoe je zelf duurzamer kan worden, maar ook hoe je met je eigen visie een unieke bijdrage levert samen met anderen. Wij hebben over dit boek ook een leuke blog geschreven!

Sterke merken, betere wereld - Bart Brüggenwirth

Hoe zorg je dat jouw merk sterk is? Door het te laten bijdragen aan een betere wereld. In dit boek laat Brüggenwirth zien hoe je de duurzaamheid van je bedrijf effectief kan inzetten in je marketing en de sceptische consument kan overhalen. Een interessant boek vol praktische voorbeelden!


‘Door het merk, mensen én maatschappij met elkaar te verbinden bouw je sterkere merken voor een betere wereld. Zo creëer je maatschappelijke betekenis. Dat is een essentiële bouwsteen voor een eigentijdse positionering.' - Bart Brüggenwirth


Borealis - Marloes Morshuis 

“Tien dagen en drie uur. Zo lang was hij nu in Borealis. Het enige goede nieuws was dat Joppe niet meer bang was dat ze hem dood gingen maken.” Een verhaal dat relevant is voor onze alledaagse werkelijkheid en ons allemaal aan het denken zal zetten. Borealis is een echte eco-thriller voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.  

Groen Doen - Marie-Claire van den Berg 

In Groen Doen zoekt Marie-Claire van den Berg naar het antwoord op de vraag hoe je met respect voor het milieu het beste kunt leven. Er worden allerlei verschillende kwesties onderzocht, bijvoorbeeld: bestaat duurzame vis, hoe groen zijn banken eigenlijk en welke auto is het minst vervuilend?

 

 

Material Matters - Thomas Rau & Sabine Oberhuber

“Alles is tijdelijk, alleen de gevolgen zijn permanent”. Material Matters is een ontdekkingstocht naar hoe we nadenken over de rol van mensen op aarde. De wereld die beschreven wordt in dit boek is geen utopie: stapsgewijs wordt er naar een nieuw economisch model gewerkt dat een revolutie mogelijk maakt. In dit model is bijvoorbeeld de consument niet langer eigenaar maar gebruiker en is afval verleden tijd. 

Let's go green - Sustainable Susan 

Dé lifestylegids voor een groen, eerlijk en gezond leven! In deze gids wordt duidelijk gemaakt hoe je met simpele, concrete, veranderingen bewuster en duurzamer kunt leven. Het boek beperkt zich niet tot één duurzaam onderwerp, maar neemt ze allemaal mee: van sportkleren tot duurzame feestjes en van een gezonde werkomgeving tot groen opvoeden. 

Nudge - Richard Thaler & Cass Sunstein 

Dit boek kan natuurlijk niet aan het lijstje ontbreken: Nudge. Een nudge is een duwtje in de goede richting, een duwtje waardoor je betere keuzes maakt. Het boek staat boordevol voorbeelden, zoals kinderen gezonder laten eten door gezond eten op ooghoogte te zetten en energie besparen makkelijker maken door er inzicht in te krijgen door een app. 

 

 

 

Is er nog een boek dat onmisbaar is in dit lijstje? Laat het weten in de reacties!

Schreeuw het van de daken!


Reacties 3

Jurjen Bos 31 juli 2018

Hij is toegevoegd, Susan!

Mirjam Looij-Butijn 5 augustus 2020

Mijn boek Bewuster leven wat eind juni is uitgkomen waarin ik schrijf over mijn zoektocht naar een duurzamer, minimalistisch en eenvoudiger leven. https://www.bol.com/nl/f/-/9300000000084369/