Aantal elektrische personenvoertuigen zal verdubbelen in 2018

Hoeveel volledige elektrische auto’s rijden er rond in Nederland? In welke provincies neemt het aantal snel toe? De EVMonitor, een tool ontwikkeld door EVConsult, geeft een actueel en gedetailleerd overzicht van het elektrisch vervoer in Nederland. Zo blijkt uit deze tool dat het aantal elektrische auto’s in Nederland naar verwachting in 2018 verdubbelen ten opzichte van 2017. Als inwoner van Noord-Holland kun je bijvoorbeeld zien dat deze provincie koploper is met elektrische personenvoertuigen en bussen.


  • Door

    Team Nudge

    19 september 2018

Tool voor inzicht in Elektrisch vervoer 

“De EVMonitor laat precies zien hoe het zit met de groei van elektrisch vervoer, zowel nationaal als regionaal”, aldus Ruud van Sloten, managing consultant bij EVConsult. “De ontwikkelingen zijn per voertuigcategorie inzichtelijk gemaakt. Zo zijn naast volledig elektrische personenauto’s de groeicijfers van bestelauto’s, bussen en elektrische vrachtwagens te vinden.” De EVMonitor is de eerste tool in Nederland die dit inzicht geeft en die ook voor iedereen beschikbaar is. 

Energietransitie

Het effect van elektrisch vervoer als onderdeel van de energietransitie is gigantisch. De focus ligt op volledige elektrische voertuigen, omdat dat de toekomst is. De groei van plug-in hybride (deels elektrische) voertuigen zien we stilvallen, maar dat zal met volledig elektrische voertuigen niet gebeuren. Volledige elektrische voertuigen worden snel goedkoper en betrouwbaarder dan benzine- en dieselvoertuigen en dus aantrekkelijker om aan te schaffen. Ook bieden steeds meer leveranciers elektrische auto’s aan, waardoor het aanbod en de keuze toeneemt. 

Klimaatdoelstellingen

Het mooie van de EVMonitor is dat naast inzicht in elektrisch vervoer ook de mate waarin Nederland voldoet aan het nieuwe, nationale Klimaat- en Energieakkoord is meegenomen. 

Uit cijfers blijkt dat dankzij de toename van elektrisch vervoer de CO2-reductie alleen al dit jaar ruim 10.400 ton bedraagt.  De EVMonitor is daarmee interessant voor iedereen die interesse heeft in de klimaatdoelstellingen, want het geeft een goed beeld van de Co2-reductie in Nederland. Ook voor de overheid is dit een stap vooruit. Beleidsmakers kunnen met de monitor zien of zij op koers zijn met hun klimaatdoelstellingen of dat er extra geïnvesteerd moet worden in hun gemeente, bijvoorbeeld in laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. 

Nieuwsgierig geworden? 

De EVMonitor kan iedereen gratis inzien en wordt elke maand bijgewerkt met de meest actuele cijfers over de groei van elektrisch vervoer. Benieuwd geworden naar de EVMonitor? Neem een kijkje op www.evmonitor.nl

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0