De #MicroBattle is begonnen: een duurzame strijd tussen 13 bedrijven

Vandaag is de eerste dag van de #MicroBattle. In deze strijd dagen Squarewise en Nudge werknemers van dertien bedrijven uit om drie weken lang kleine acties uit te voeren waar de wereld op vooruit gaat.


  • Door

    lola vermunt

    9 oktober 2018

Alle kleine acties waar de werknemers mee aan de slag gaan hebben samen natuurlijk een hoop effect, en vaak kosten ze eigenlijk heel weinig moeite. De acties in deze battle dragen allemaal bij aan een beter milieu of een prettigere samenleving. Deelnemers verdienen bijvoorbeeld punten met het oprapen van zwerfvuil, het aanschaffen van minder nieuwe spullen en het helpen of complimenteren van mensen om zich heen. Het is dus niet alleen een wedstrijd, het resultaat dat we samen bereiken is direct mooi meegenomen!

Voordat de strijd écht losbarst willen we alle deelnemers graag even voorstellen. We beginnen met onszelf, want wij strijden natuurlijk net zo hard mee!

Nudge

Nudge is bedrijf met een missie: blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid. Vorig jaar heeft het Nudge team met veel enthousiasme deelgenomen aan de #MicroBattle en dit jaar zijn maken ze deel uit van de organisatie! 

Squarewise

In icoonprojecten in de energietransitie van de gebouwde omgeving laat team Squarewise zien hoe het anders kan en hoe we de wereld beter kunnen maken. Als je dagelijks werkt aan het versnellen van de transities naar duurzamere samenlevingen, is het af en toe fijn om de resultaten van kleine(re) acties te zien. Dat goede daden niet groot hoeven te zijn, was vorig jaar het idee achter het oprichten van de Micro Idealen Challenge. Om deze impuls daadkracht en opvolging te geven, doen wij ook dit jaar weer vol enthousiasme mee aan de (nu genoemde) #MicroBattle!

Kwattaas

Eenmaal ondergedompeld in het bedrijf, maakt Kwattaas een scherpe analyse en het verbeterplan. En uiteindelijk kunnen zij het ook uitvoeren. Samen. Want alleen dán kun je echt iets veranderen. Vindt Kwattaas. 

The Change Collective

The Change Collective steunt organisaties in hun transformatie naar ‘de nieuwe economie’. Het doel, de strategie en leiderschap worden onder de loep genomen, zij hervormen de organisatie en de impact. Dit is hoe The Collective Change de wereld verandert, organisatie voor organisatie. Zij doen mee aan de #MicroBattle omdat ze geloven dat dit de beste manier is een voorbeeld te stellen.

Gispen

Gispen is een inspirerende en bekwame partner voor hun cliënten. Een betrouwbaar merk met een verrassend en duurzaam design voor de kopers van het product. Vanuit de rol als ontwerper, fabrikant en leverancier creëren zij een optimale omgeving, die van positieve invloed is op mensen

Stimular

Stichting Stimular doet mee aan de #MicroBattle omdat duurzaamheid centraal staat in hun werk. De missie is dat ondernemers en managers in alle beslissingen duurzaamheid meenemen.  #checkhetzelfopMilieubarometer MVO-balans, DuurzaamMKB.nl.

Klooker

Hun overtuiging: in principe wil iedereen eerlijk en duurzaam leven. Klooker helpt je in simpele, praktische stappen de verschillende onderdelen van je leven te verduurzamen. Elk stapje de duurzame kant op is er èèn!

Mourik

Zij vinden het van belang om groen en sociaal actief te zijn. Als één van de grootse familiebedrijven van Nederland weten ze namelijk hoe belangrijk het is om voor elkaar, anderen en de wereld om ons heen te zorgen. Mourik gaat zich daarom de komende weken inspannen om met hun groene en sociale daden ook andere collega’s en klanten te inspireren om actief bij te dragen aan een betere wereld.

HVC

HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie. Deze energie leveren zij aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. Verder ondersteunen ze bij maatregelen om lokaal te verduurzamen.

Gemeente Lelystad

Op een inspirerende manier biedt Lelystad haar inwoners ruimte, rust, groen en woonmilieus met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. In zo’n omgeving past een organisatie die stuurt op resultaten en afspraken en waar het tonen van eigen initiatief altijd wordt gewaardeerd en gestimuleerd.

Studenten voor Morgen

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. 

De Ceuvel

De Ceuvel is opgericht door mensen die een verschil willen maken, dit begint bij jouw bord. Het voedselsysteem is een van de grootste oorzaken van de klimaatverandering en andere sociale problemen. Dit gaat veel verder dan een ‘organic’ label. 

Zone.college

Zone.college haalt je beste binnenste buiten! Zij zijn een school met innovatief groen en duurzaam onderwijs. Een plek waar leerlingen en studenten groeien, over hun grenzen heen stappen en zich thuis voelen. Zone.college heeft een vmbo.zone en een mbo.zone waarin ze theorie en praktijk combineren. Vanuit de MBO dier.zone vertegenwoordigen 3 onderwijsteams van locatie Doetinchem en Zwolle de #MicroBattle.

Thuishaven

Thuishaven is een groeiplek voor duurzaamheid, met een voedselbos, locatie voor trainingen, tijdelijk wonen en groene energie productie dmv zonnepanelen en een windmolen. Keuzes maken, liefst dienstbaar aan aarde en medemens, daar gaat het op, vanuit jouw eigen situatie.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

Willem van Wijngaarden 10 oktober 2018

Daar gaan we! succes allemaal

Jan Zuilhof 10 oktober 2018

Succes iedereen! Team Nudge is al druk bezig!


Gerelateerde blogs