Duurzaam douchen | #MicroBattle

Heb jij ‘s ochtends moeite om de douche uit te komen, wanneer je net zo lekker staat te zingen? Er is een douchegordijn dat je helpt aan een korte, duurzame douchebeurt! Na 4 minuten wordt je vanzelf weggejaagd!


  • Door

    lola vermunt

    15 oktober 2018

Een douchebeurt zou maximaal vijf minuten mogen duren, maar na 2 minuten ben je zeker al schoon! In de realiteit staan we allemaal bijna 10 minuten onder de warme straal. Een goede lange douchebeurt kan nu eenmaal heel ontspannend zijn…

Maar...

Te lang (warm) douchen is niet goed voor de conditie van je huid, voor het bedrag op je water- en energiefactuur én vooral voor het milieu. Na een douchebeurt van tien minuten heb je -afhankelijk van je douchekop- meer dan 51 liter water verbruikt! De impact van een douchebeurt zit voornamelijk in de energie (aardgas) die nodig is om het water op te warmen.

Een hulpstuk

Kunstenares Elisabeth Buecher komt met een ludieke manier om jouw douchebeurt duurzamer te maken. Zij ontwikkelde twee douchegordijnen die zich in vier minuten tijd opblazen zodat je haast niet anders kan dan de douche uit te stappen. Zo verspil je niet nog meer (opgewarmd) water. Deze douchegordijnen zijn een kunstvorm. Ze zijn bedoeld om het debat rondom watergebruik uit te lokken en mensen bewust te maken van hun consumptiegedrag. 

Douche korter

Laat jij je de douche uit jagen? Of denk je zelf je (warme) douche tijd in te kunnen inperken? Doe als eerste alleen het hoognodige onder de douche. Tandenpoetsen en scheren kan bijvoorbeeld ook prima bij de wasbak. En heb je al van de douche timer/ zandloper gehoord? Zo zie je tijdens het douchen hoe lang je er al onder staat en hoeveel tijd je nog over hebt.

2 minuten warm douchen, dat is makkelijk punten verdienen toch? Succes! 

#MicroBattle

Deze blog werd geschreven voor de #MicroBattle waarin 13 bedrijven het tegen elkaar opnemen om punten te scoren met kleine duurzame acties. De deelnemende bedrijven van 2018 zijn Nudge, Squarewise, Kwattaas, The Change Collective, Gispen, Stimular, Klooker, Mourik, HVC, Gemeente Lelystad, Studenten voor Morgen, De Ceuvel, Zone.college en Thuishaven.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs