‘Het is veel leuker samen iets te doen, dan thuis op de bank te blijven’

Wat als je zin hebt om iets leuks te doen met anderen, maar er is niemand in de buurt die daar tijd voor heeft? Ik, Neiske Ritsma, had er genoeg van om op zo’n moment dan maar thuis te blijven, en richtte Go mingle op. We verbinden mensen aan elkaar, zodat ze samen leuke dingen ondernemen. We willen hierdoor een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen.


  • Door

    Neiske Ritsma

    1 november 2018

Eenzaamheid

Go Mingle is een website waarop je mensen kunt zoeken om leuke dingen mee te doen. Als je een abonnement afsluit en een profiel hebt aangemaakt, kun je opzoek naar uitjes die je enthousiast maken. Of je stelt zelf een activiteit voor. ‘Denk aan sporten, koken, shoppen, uit eten gaan, een yogales volgen… Alles wat je maar leuk vindt. Eén keer per maand organiseren we een activiteit voor onze deelnemers, de rest vullen ze zelf in.
De website is niet alleen geboren uit persoonlijke behoefte: de achterliggende gedachten is bestrijding van eenzaamheid. Er zit een enorm taboe op eenzaamheid, dat willen we graag doorbreken. Daarnaast heeft eenzaamheid grote gevolgen voor de geest en lichamelijke gezondheid van mensen, blijkt uit onderzoek. We hebben het daar dan ook niet over op Go mingle, we kiezen voor een positieve benadering. 

Altijd gezellig

De uitjes zijn altijd gezellig. Mensen voelen vaak eerst wel schroom, maar als ze eenmaal over de drempel zijn, vinden ze het leuk. Ze zijn vaak heel open, vertellen eerlijke verhalen. Iedereen kan zichzelf zijn. Er was bijvoorbeeld eens iemand die vertelde dat ze erg verlegen was, en vond dat ze nieuwe mensen moest leren kennen. Of een vrouw die net gescheiden was. Haar ex wilde nooit leuke dingen doen, en zij juist wel.

De activiteiten die we organiseren zijn heel divers. Denk dan aan een bezoek aan Dutch Design Week, varen over de Dieze in Den Bosch, bowlen in het beroemde Knijn in Amsterdam, Amsterdam Light Festival bezoeken en koken met een professionele kok.

Samenwerken?

We zijn opzoek naar organisaties om mee samen te werken. Gemeenten, ziektekostenverzekeringen, huisartsen, sociaal en maatschappelijk werkers, arbodiensten, uitvaartverzekeraars etc. Organisaties die in aanraking komen met mensen die zich eenzaam voelen. Met Go mingle kunnen we een bijdrage leveren aan de oplossing. 

We zijn niet de oplossing voor ernstig eenzame mensen, die bijvoorbeeld niet in staat zijn de deur uit te gaan. Go mingle zit meer in de preventieve hoek: voordat het ernstig wordt, willen we mensen helpen aan een breder sociaal netwerk. Mensen die bijvoorbeeld net met pensioen zijn en even niet weten wat ze met hun leven aan moeten. Of mensen die net verhuisd of gescheiden zijn, of hun partner verloren hebben… Huisartsen, ziektekostenverzekeraars en arbodiensten zien dit soort mensen voorbijkomen.

Benieuwd naar Go mingle? Kijk op www.gomingle.nl

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs