#MicroBattle uitslagen

Met de prijsuitreiking van afgelopen donderdag is de #MicroBattle 2018 mooi afgesloten! Wij vonden het een geslaagde battle. Maar wat hield de #MicroBattle ook alweer precies in? En welk bedrijf is er met de wisseltrofee vandoor gegaan? Lees snel verder.


  • Door

    lola vermunt

    5 november 2018

 

Duurzaamheid. Iedereen wil er iets mee, maar het lijkt moeilijk om écht een verschil te maken. Toch zijn er een hoop kleine dingen die je dagelijks kunt doen. Kleine acties die wel degelijk bijdragen aan een betere wereld. Zeker als je ze met een heel team doet!

Punten scoren met duurzaamheid

Nudge en Squarewise daagden bedrijven uit om mee te doen met de #MicroBattle. Tijdens deze battle trokken de deelnemers samen met collega’s drie weken lang ten strijde tegen teams van andere enthousiaste organisaties. De deelnemers verdiende punten met kleine daden die op verschillende manieren goed zijn voor de wereld.

Bedrijven die ten strijde gingen

De volgende organisaties gingen vol enthousiasme ten strijde tijdens de #MicroBattle; Kwattaas, The Change Collective, Gispen, Stimular, Klooker, Mourik, HVC, Gemeente Lelystad, Studenten voor Morgen, De Ceuvel, Zone.college, Thuishaven, Squarewise en Nudge. 

Duurzame impact 

Als we inzoomen op de duurzame daad van vegetarisch eten; als groep hebben we in 22 dagen tijd 5 jaar vegetarisch gegeten. Daarmee hebben we 2,4 ton CO2 bespaard wat gelijk staat aan een retourtje Bali (voor 1 persoon…). We hebben 1300 liter water per persoon per dag bespaard, dit is 2,3 miljoen liter water in totaal gedurende de #MicroBattle!

Winnaar van de #MicroBattle wisseltrofee 2018

Je kan het misschien al raden… Studenten voor Morgen gingen met de felbegeerde wisseltrofee naar huis! Maar de tweede en derde plek verdienen natuurlijk ook een podium. De Ceuvel is als tweede geëindigd. En Stimular eindigde als derde, op de voet gevolgd door Mourik! Allen gefeliciteerd! 

 

#MicroBattle quotes

''De Microbattle verleid je om een of meer ‘goede acties’ tot een gewoonte te maken.”
Willemien Troelstra, Stichting Stimular

''Duurzaam bezig zijn is al leuk, maar de #microbattle maakt het nóg leuker! De #microbattle is niet alleen een strijd tussen organisaties, maar ook een beetje tussen je collega's. Je wilt natuurlijk niet de minste punten scoren. Interne concurrentie dus, maar wel op een leuke en aanstekelijke manier met duurzame impact als mooie bijkomstigheid.''
Studenten voor Morgen

‘’Leuk om mee te doen en nuttig om met regelmaat gewezen te worden op de kleine dingen die je elke dag toch net even anders kan doen.
En eerlijk gezegd had ik eigenlijk niet gedacht dat het echt maar twee minuten per dag kostte om de vragenlijst in te vullen.’’
Willy, HVC

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0


Gerelateerde blogs