Bespaar energie én verleng de levensduur van je CV-ketel met TONZON vloerisolatie

Je huis isoleren: we kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je stookkosten en CO2 uitstoot te verminderen. Vriend van Nudge TONZON vertelt hoe het ook bijdraagt aan de levensduur van je ketel, en dat is vaak mooi meegenomen!


  • Door

    Team Nudge

    14 februari 2019

In Nederland staan miljoenen cv-ketels die vroeg of laat vervangen moeten worden. Het is voor veel mensen nog onzeker hoe ze straks hun huis kunt/moet verwarmen en warm kraanwater krijgen. Duidelijk is wel dat in de toekomst de alternatieven steeds beter en goedkoper zullen worden. Als je dus nog niet toe bent aan een nieuw type warmtebron, is het handig als je ketel het nog even doet. Gelukkig heb je dat deels in eigen hand. Je ketel zal langer meegaan als je hem nu minder gebruikt, en dat krijg je voor elkaar door je huis goed te isoleren. Je verkort het feitelijke stookseizoen en vermindert het aantal dagelijkse branduren.

Isoleren met TONZON thermokussens

Dat kan bijvoorbeeld met TONZON vloerisolatie. Dit werkt met unieke Thermoskussens, die als isolatiemateriaal het warmteverlies naar de kruipruimte vrijwel volledig blokkeren. Omdat daarbij de vloer ook warmer is, ontstaat de behoefte aan extra warmte pas bij een lagere buitentemperatuur. Het aantal dagen per stookseizoen dat de ketel aangaat, wordt dus minder. Daar komt bij dat op de dagen dat de ketel wel aangaat, hij minder lang hoeft te branden om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Je ketel gaat langer mee en tegen de tijd dat hij wel vervangen moet worden, kun je profiteren van de laatste ontwikkelingen en technieken.

Vergeet je muren niet

Naast alleen vloeren kunnen ook zolders en buitenmuren perfect geïsoleerd worden met TONZON-isolatie. Een koude buitenmuur kan met een voorzetwand, voorzien van Thermosheets, van binnenuit worden geïsoleerd. Daarbij kun je met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde maken. Zo kun je een oude steensmuur nog beter laten isoleren dan een spouwmuur in de nieuwbouw.

Ook handig: radiatorfolie

Een ander veel voorkomend euvel is dat radiatoren hun warmte onbelemmerd uitstralen naar de buitenmuur. Om dit verlies te elimineren heeft TONZON een slimme en doelmatige oplossing bedacht: HR‐radiatorfolie. Deze wordt direct op de achterkant van de radiator zélf aangebracht, de meest efficiënte plek. Voor extra rendement worden de CV-buizen omwikkeld met de door TONZON ontwikkelde Bandagefolie.

Al met al betekent isoleren met TONZON minder stoken. Dus een langere levensduur van je cv-ketel, en een hoop minder CO2 uitstoot. En dat is mooi verdiend!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project

Nederland

Isoleer je huis


Reacties 0