Energie afnemen uit je eigen buurt? Dat kan via om | nieuwe energie!

Weet jij waar de stroom in jouw huis vandaan komt? Bij energieleverancier om | nieuwe energie neem je stroom af uit je eigen buurt van een coöperatie zonder winstoogmerk. Zo groen als het maar kan, opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Vriend van Nudge om | nieuwe energie legt je uit hoe dat werkt.


  • Door

    Maurien de Jager

    11 maart 2019

Dagelijks maken we er gebruik van: Energie. Wanneer we onze mobiel opladen, een kop koffie zetten of simpelweg een lamp aandoen. We kunnen er absoluut niet meer zonder. En toch weten we er best weinig vanaf. Weet jij bijvoorbeeld waar jouw energie vandaan komt? Of hoe deze wordt opgewekt? En wie daarvan profiteert?

Als je het belangrijk vindt dat dit goed voor je geregeld is, moet je bij om | nieuwe energie zijn. Wij willen als leverancier de energietransitie stimuleren vanuit de bevolking. Onze werkwijze is uniek. Dat leggen we graag even uit. 

Stroom die wordt opgewekt om de hoek

om | nieuwe energie is een energiecollectief van 40 lokale energie coöperaties, verspreid door heel Nederland. Deze coöperaties bestaan uit betrokken burgers die zich zorgen maken om het klimaat en hoe onze huidige energievoorziening daar op een negatieve manier aan bijdraagt. Nu al merken we de gevolgen zoals temperatuurstijging, een stijgende zeespiegel en extreme hittegolven.

We weten inmiddels dat wanneer we volledig overschakelen naar een duurzame energievoorziening dat we de temperatuurstijging en andere gevolgen tot een minimum kunnen beperken. Daarom hebben de coöperaties binnen het om | nieuwe energie collectief de stap gezet om stroom op te gaan wekken in hun eigen buurt. Dat doen ze bijvoorbeeld door een groot dak vol te leggen met zonnepanelen, een zonnecentrale te bouwen of een windmolenpark te realiseren. De stroom die hiermee wordt opgewekt is 100% duurzaam en wordt geleverd aan de klanten uit de omgeving. 

Winst is voor jou en jouw buurt

Op deze manier wil om | nieuwe energie de energietransitie versnellen en duurzaamheid voor iedereen mogelijk en betaalbaar maken, zonder dat consumenten en bedrijven aan hoge investeringen vast zitten of afhankelijk zijn van grote (energie-) instanties en (buitenlandse) overheden. 

om | nieuwe energie heeft namelijk geen winstoogmerk. Dat betekent dat de opbrengsten uit de afname van energie worden geïnvesteerd in het verlagen van de energieprijzen en in nieuwe lokale duurzame initiatieven en projecten. Jij profiteert, jouw buurt profiteert. De energietransitie kunnen we zo helemaal zelf voor elkaar krijgen!

Groener bestaat niet

Omdat het om | nieuwe energie collectief de stroom lokaal opwekt in Nederland en dat 100% duurzaam doet, zijn we door o.a. de Consumentenbond en Greenpeace al 4 jaar op rij uitgeroepen tot groenste stroomleverancier van Nederland. Dat kun je ook met eigen ogen aanschouwen. Want met 40 coöperaties door heel Nederland is het altijd mogelijk om zelf even langs te gaan en de lokale projecten van dichtbij te bekijken. Of doe zelf mee. Bijna alle coöperaties ontwikkelen postcoderoosprojecten in hun buurt waarmee ze eigen zonnepanelen mogelijk maken voor buurtbewoners zonder geschikt dak. 

Ga om

Maar het om | nieuwe energie collectief doet veel meer dan alleen energie opwekken en leveren. We willen een duurzame bijdrage leveren aan de lokale regio. Dat doen we bijvoorbeeld door openbare laadpalen te realiseren, elektrische deelauto’s aan te bieden of buurtbewoners te helpen met energiebesparing.

Doe je mee? Voor iedere nudger die overstapt naar om | nieuwe energie doneren we €20,- aan de Energiebank Nederland. Die bijdrage wordt ingezet om huishoudens met een klein inkomen aan een lagere energierekening te helpen. Bijvoorbeeld met led-lampen, tochtstrips en goede coaching. Meld je aan via deze link!

Spaar voor zonnepanelen met jouw bedrijf

Nudge en om | nieuwe energie bieden daarnaast de volgende vriendendienst aan: voor bedrijven die willen verduurzamen, kunnen wij een interne ambassadeurscampagne opzetten. Voor iedere medewerker die om gaat naar het collectief, ontvangt het bedrijf €20. Daarmee kunnen zij sparen voor duurzame maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Doe je ook mee met ons collectief? Kijk dan op www.samenom.nl en stap over op energie uit jouw eigen buurt. Wil je met jouw bedrijf meedoen aan een ambassadeurscampagne? Stuur dan een mail naar info@samenom.nl

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0