Elektrische auto's steeds populairder

De elektrische auto wordt steeds populairder. Bijna 2 procent van de personenauto's heeft een stekker en er staat al bij 139.000 mensen een elektrische auto voor de deur.


  • Door

    Team Nudge

    14 november 2019

De Tesla: een paar jaar geleden was deze auto nog een zeldzame verschijning, maar tegenwoordig spot je ze steeds vaker. Niet alleen de Tesla, maar ook andere volledig elektrische auto’s (Full Electric Vehicle, FEV’s) maken hun opkomst in Nederland. Zo reden er begin 2019 wel 45 duizend van dit soort wagens rond en dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor! Je komt dus steeds vaker groen tegen op de weg.

Bijna 2% van de personenauto's heeft een stekker

Begin 2019 stonden er maar liefst 139.000 stekkerauto’s voor de Nederlandse deuren geparkeerd. Onder de stekkerauto’s vallen zowel de volledig elektrische personenauto’s, die emissievrij zijn, als de plug-in hybrides. Dankzij het groeiende aantal van deze elektrische auto’s was op 1 januari 2019 1,6 % van de personenauto’s in ons land een stekkerauto. Misschien heeft je buurman, je collega en je schoonmoeder ondertussen ook zo’n prachtige elektrische auto voor de deur staan en stiekem wil jij er ook een. De elektrische auto is een opkomende trend en werkt aanstekelijk, waardoor het aantal volledig elektrische auto’s een fenomenale groeispurt doormaakt. In het begin van 2014 reden er slechts 4,6 duizend FEV’s rond, maar in slechts vijf jaar tijd was dit aantal uitgestegen tot 44,7 duizend! Het aantal stekkerauto’s dat er in 2018 is bijgekomen, bestaat vooral uit nieuwe stekkerauto’s. Zo werden er in dat jaar maar liefst 28 duizend nieuwe FEV’s en PHEV’s op kenteken gezet. Opmerkelijk is dat 90 procent van de nieuwe stekkerauto’s in 2018 een FEV is. 

Veilig verzekerd onderweg

Misschien sta jij ook te popelen om rond te rijden in een FEV. Niet alleen kun je op deze manier een hoop geld besparen, maar het is ook een relatief duurzaam vervoersmiddel. De aankoop van een nieuwe auto is het perfecte moment om ook je autoverzekering nog eens onder de loep te nemen. Een WA verzekering kan prima werken voor een wat oudere auto. Neem je echter een prachtige Tesla Model S, dan wil je natuurlijk je auto verzekeren met een Allrisk verzekering. Autoverzekeringen vergelijken kan je helpen om de beste autoverzekering te vinden voor de zachtste prijs.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 2

W Free 7 april 2020

Denken jullie ook aan de mogelijkheid om auto's te delen, zelfs Electrische? daar zijn prima voorbeelden van: samen slim rijden Zeist, Samen Slim Rijden Wassenaar, Wijzijndeel in Den Haag!
Het is helemaal niet nodig zelf een elektrische auto te hebben, je kan m ook delen ( en dan bedoel ik niet huren)