Hoe Fairtransport met de crisis omgaat

De afgelopen weken laten zien dat je als ondernemer altijd creatief moet blijven om ook in moeilijke tijden te kunnen ondernemen. Iedereen gaat op zijn eigen manier met met de gedwongen pauze om, die het virus de wereld heeft bezorgd. Het is een tijd van naar binnen kijken en opruimen, de tijd om nieuwe ideeën te ontwikkelen of een nieuwe start te maken. Maar het is ook de tijd om met zijn allen te kijken wat we beter of anders kunnen doen. Hoe kunnen we deze noodtoestand gebruiken om vanaf nu beter voor de natuur en de mens te zorgen? Als nudger krijg je in ieder geval korting in de webshop! Lees verder voor meer informatie.


Door: Sabine Fox & Joop Harrems

Duurzaam vrachttransport over zee

Fairtransport doet dit al sinds 2007 op haar manier. Niet alle nudgers kennen Fairtransport waarschijnlijk, daarom hier een kleine introductie. Fairtransport staat voor klimaatvriendelijk vrachttransport over zee. Met onze motorloze vrachtschepen, de zeilende vrachtschepen Tres Hombres & Nordlys, vervoeren we duurzame vracht over zee met enkel de kracht van de wind. Samen met gelijkgestemden vormen we een sterke en impactvolle wereldwijde beweging waarmee we ook anderen inspireren om voor alternatieve transportmethodes te kiezen.

Duurzame producten

We streven naar een duurzame levenscyclus van niet alleen onze producten, maar ook van die van onze vrachteigenaren en verbeteren hiermee continu onze eigen impact op het milieu. Wij vervoeren alleen producten die niet met lokale productie concurreren. Onze schepen transporteren heerlijke biologische koffie en cacao uit Columbia en de Dominicaanse Republiek. Wij halen onze inmiddels wereldbekende Tres Hombres rum van de mooiste Caribische eilanden. Daarbij kun je denken aan Barbados, Martinique, de Dominicaanse Republiek en ook aan La Palma (Canarische eilanden).

Na de selectie worden de rums vervoerd in eikenhouten vaten, die eerder als bourbon-, wijn- of madeiravat dienst hebben gedaan. De rum krijgt zo een nóg meer 'eigen' karakter, natuurlijk wordt dit versterkt door de continue beweging van de golven. Onze heerlijke biologische olijfolies en wijnen komen uit de Douro Regio in Portugal.

Duurzame reizen!

We vervoeren niet alleen vracht, maar we bieden mensen ook de kans om met ons mee te zeilen. Wat is er mooier dan volledig klimaatvriendelijk te reizen en op jezelf teruggeworpen worden? Veel avonturiers en gelijkgestemden zijn in de afgelopen jaren aangemonsterd op onze schepen. Zonder uitzondering zijn ze teruggekomen met rijke ervaringen en nieuwe levenswijsheden. Aan boord hebben ze als trainee deel kunnen uitmaken van de bemanning en zijn ze echt back to the basics gegaan. Meedraaien in de wachten, helpen met laden en lossen, de zeilen hijsen, de mast in en de vergezichten bewonderen, en niet te vergeten vrienden voor het leven maken. Dit alles behoort tot de dagelijkse routine aan boord.

Op dit moment

Wij kijken ernaar uit weer op reis te kunnen gaan en het duurzame vrachtvervoer over zee uit te bouwen. We zijn supergemotiveerd om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden een kijkje in onze wereld te nemen. Omdat dat even niet kan hebben wij een gloednieuwe website in vier talen gebouwd, die onderstreept waarvoor wij ons inzetten. De website bevat ook een webshop waar onze producten kunnen worden besteld.

Kortingscode voor nudgers

Omdat wij vinden dat we in deze tijd de handen ineen moeten slaan, krijg je als nudgers een speciale korting van 10% als je een bestelling plaatst in onze webshop! Je vindt ons op www.fairtransport.eu. Gebruik de kortingscode: nudge

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0