Ontdek een nieuwe wereld in een EdenShelter als Tiny House

De TinyHouse trend is in beweging en steeds meer gemeentes komen met initiatieven om deze kleine huisjes te kunnen plaatsen. Voorheen waren dit vooral kortlopende projecten, waarbij een TinyHouse maximaal 5 of 10 jaar geplaatst mag worden. Maar er is goed nieuws: de eerste projecten met een onbeperkte houdbaarheid zijn opgestart. De Falgatuinen in Den Helder is er hier één van.


Deze serieuzere aanpak zorgt er wel voor dat de huisjes moeten voldoen aan veel voorwaarden. Zo moeten ze onder andere voldoen aan het bouwbesluit, is een solide fundering vereist én zijn specifieke installaties voor water-, afvoer- en stroomvoorziening nodig. Hierdoor vallen veel standaard huisjes af. Eden heeft echter de EdenShelter ontwikkeld: een modulaire unit, geschikt voor diverse toepassingen die volledig voldoet aan het bouwbesluit. En wat ook mooi is; deze modules worden volledig gemaakt van duurzaam hout. We vertellen je er graag meer over!

EdenShelters en moeder natuur

Aandacht voor de natuur en het milieu is nog nooit  zo belangrijk geweest. De EdenShelters zijn daarom handgemaakt met behulp van duurzame materialen om een lange levensduur te garanderen. Het basismateriaal is hout. Van vloerplaat tot spant en van wandpaneel tot keukenkastjes, de volledige module ademt hout. Prachtig, want dit zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk en een minimum aan milieubelasting. 

De gelamineerde spanten zijn sterk en hebben een enorm lange levensduur (meerdere generaties). De zwart gebeitste verticale gevelbekleding ziet er stoer uit en is heel solide. De binnenkant is afgewerkt met een bioplaat wat het een ruimtelijk effect geeft, vooral in combinatie met de hoeveelheid grote ramen die gemonteerd kunnen worden.
Een EdenShelter is ook volledig offgrid te maken. Dit betekent in grote lijnen dat je niet afhankelijk bent van stroom, gas en/of water, waardoor de module volledig zelfvoorzienend is.

Geen Doe-het-zelf-project

Ben je op zoek naar een TinyHouse, maar zie je jezelf nog niet aan de slag gaan met hout en gereedschap? Geeft niks: een EdenShelter wordt compleet afgewerkt aangeleverd. Indien gewenst inclusief keuken, badkamer, technische installaties én de meubels kunnen zelfs worden meegeleverd. Plaatsing is een kwestie van plug-and-play en je kunt dezelfde avond nog slapen in je splinternieuwe TinyHouse.

Modulariteit is een groot voordeel!

EdenShelters zijn modulaire TinyHouses. Dat geeft de ongelooflijke mobiliteit om bijna iedere locatie te bereiken. De EdenShelter is makkelijk te verplaatsen voor als je een nóg betere plek hebt gevonden om optimaal te genieten van de rust. Ook ideaal is de mogelijkheid om de units uit te breiden of te verkleinen. Voor als er misschien kinderen komen en als ze groter zijn ook weer gaan.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de EdenShelters? Neem dan even een kijkje op edenbv.nl. De allerbeste manier om een indruk te krijgen van de modules is om dit in real-life te beleven. Daarom wordt er hard gewerkt aan plannen om een aantal units te gaan verhuren. Zodra de mogelijkheid er is kun je een nachtje in de natuur boeken!

Schreeuw het van de daken!