Moederdag 2020: duurzame cadeaus zijn trending!

Moederdag, de dag waarop de liefde voor alle (groot)moeders in de lucht hangt. De dag dat je extra kunt showen hoe ontzettend gek je op haar bent. Wil je wegblijven van alle cliché cadeaus? Mag het allemaal wel wat origineler dan eau de parfum, een bestseller uit de boeken-top-10 of douchegel? Ga dit jaar eens voor groen. Duurzame cadeaus voor Moederdag, waarmee je niet alleen mamlief, maar ook de natuur en het klimaat extra in de watten legt.


  • Door

    Team Nudge

    4 mei 2020

‘Stay home, stay safe' is al weken het advies. Maar gelukkig kunnen we nog steeds online bestellen. Via internet ontdek je genoeg mooie, duurzame cadeaus voor Moederdag. En wat valt op? Het aanbod aan cadeaus met een groene touch groeit met het jaar. Zeker in deze bizarre quarantainetijd waarin we aardig wat gewoontes de deur uit hebben gegooid, nemen we ons leven, inclusief lifestyle, eens goed onder de loep. En dat is mooi! Je ziet een groeiende trend in de richting van een duurzamer leven. Voor merken een mooie inhaker voor Moederdag. Wie weet staat je mams aan het begin van haar zero waste journey, heeft ze de eerste stappen in de groene richting al gezet of is ze nog wat bleu op het gebied. We hebben drie toffe en duurzame moederdagcadeaus op een rijtje gezet!

3x tips hoe jij Moederdag groen laat kleuren

  • Duurzame cadeaus die tijdens het online surfen eruit sprongen, zijn de MoederdagBoxen van ZustainaBox. Boxen waar de liefde vanaf spat, en die tot de nok toe gevuld zijn met duurzame producten. Groene musthaves die laten zien dat duurzaam leven helemaal niet veel hustle is. Alle producten in de box zijn vegan, plasticvrij, hebben low impact en zijn gemaakt door lokale ondernemers. Niets geen chemische meuk, maar puur natuur! Wat dacht je van Mom’s Personal Care Box vol met lekkere smeersels? De Mom’s High Tea Box voor als je mams zo’n gezellige theeleut is? Of de Ma-de-liefste Box voor als je lieve mama groene vingers heeft? Zoek niet verder naar een speciaal en duurzaam cadeau voor Moederdag, je hebt ‘m zojuist gevonden!
  • Een ander cadeau voor Moederdag waarmee je niet alleen je mamlief, maar ook lokale do-gooders blij maakt, is het geven van een cadeaukaart voor de horeca. Een slim idee dat veel horecazaken hebben omarmt. Check via helpdehoreca welke restaurants een culinaire tegoedbon in het leven hebben geroepen. Wil je voor de meest duurzame optie gaan? Dan is dat toch wel Instock, de keten die strijdt voor een wereld zonder voedselverspilling. #SupportYourLocals.
  • Last but not least. Je kunt deze Moederdag natuurlijk ook al heel speciaal maken door met moeders te facetimen. Bakkie erbij en het gezellig keuvelen kan van start gaan. Een glimlach van oor tot oor zal het resultaat zijn. En dat is goud waard!

Hoe ga jij je moeder, oma, stiefmoeder, schoonmoeder of andere moeder aankomende zondag verrassen? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen!

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0