Beweeg mee voor groene energie

Zo’n 750.000 gezinnen in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Jij kan ze helpen door in september mee te doen aan de Energy4Energy challenge.


  • Door

    Team Nudge

    25 augustus 2020

Stroomversnellers.nu is een initiatief om een Nederland in een stroomversnelling te brengen. Met sportevenementen wordt geld ingezameld waarmee zonnepanelenvelden worden aangelegd. Zo wordt de groei van groene stroom versneld. Die stroom wordt via de Energiebank doorgegeven aan mensen die hun stroomrekening niet kunnen betalen. Twee goede doelen in één klap!

Zet jij je in voor groene stroom?

Van 1 september t/m 30 september vindt de Energy4Energy challenge plaats. Tijdens deze challenge kies je een sport en een afstand uit de mogelijkheden. Dit wordt jouw challenge voor september. Wanneer en waar je die volbrengt bepaal je zelf, want een groot evenement is met Corona dit jaar niet verstandig. De enige voorwaarde is dat je start en finisht in september.

Inschrijving kost 10 euro (+ 27 cent transactiekosten) en die komt volledig ten goede aan de goede doelen. Heb jij je challenge volbracht, dan krijg je een goodiebag met korting op sportartikelen en duurzame producten ter waarde van ruim 10 euro; zodat je ook na september nog kunt meebouwen aan een duurzamer Nederland én je eigen conditie!

Waar doe je het voor?

Stroomversnellers wil twee doelen halen: én groene energie én mensen die hun stroom niet kunnen betalen een boost geven.

Zo’n 750.000 gezinnen in Nederland zijn niet of nauwelijks in staat om hun energierekening te betalen. Dat is bijna 10% van het totale aantal gezinnen in Nederland! De Energiebank helpt deze gezinnen om energie te besparen en met gratis energie om even de druk van de ketel te halen. Zo krijgen ze ademruimte om zelf structureel iets aan hun situatie veranderen.

Extra versneller: Zonnepanelen vermenigvuldigen de hulp

Dankzij de combinatie met zonnepanelen kan Stroomversnellers meer hulp bieden. In Zutphen worden nu de eerste Stroomversnellers-panelen gelegd van de ruim 17.000 euro die Stroomversnellers tot nu toe heeft opgehaald. En dat wordt maar liefst 45.000 euro aan groene energie. Dat is bijna het drievoudige van wat aan geld is opgehaald!

Meedoen?

Ga naar www.stroomversnellers.nu en schrijf je in!

Over de Energiebank

Nudge is vanaf het begin verbonden aan de de Energiebank. De Energiebank is een onafhankelijke stichting die samenwerkt met​ Humanitas, de Gemeente Arnhem, De Voedselbank Arnhem en de maatschappelijke organisatie Rijnstad. Maar energiearmoede is een landelijk probleem: de Energiebank gaat dan ook doorgroeien naar een grote landelijke stichting voor alle regio's in Nederland waar hulp nodig is. 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0