Aarde zoekt leden! Het is tijd voor Omroep Groen

Een groene omroep. Waarom is die er eigenlijk nog niet? Want als er één ding is wat de aarde nodig heeft, is het aandacht. Daarom wil Omroep Groen een plek veroveren in het publieke omroepbestel. Maar om een plek te veroveren moeten er vóór 31 december aanstaande 50.000 leden worden geworven. Waarom moet je lid worden?


Het water stijgt, de temperatuur loopt op en de planeet raakt uitgeput. Als er iets is wat de aarde nu nodig heeft, is het aandacht. En hoe meer aandacht de aarde krijgt, hoe meer we om haar gaan geven. Daarom heeft Omroep Groen de ambitie om in de volgende concessieperiode (1 januari 2022) toe te treden tot de publieke omroep. Omroep Groen heeft als missie om een structurele, maatschappij-brede verandering teweeg te brengen, door meer aandacht te vestigen op de aarde, het klimaat en duurzaamheid. 

Een omroep voor alle Nederlanders

De toekomst gaat iedereen aan. Je hoeft niet links of rechts, jong of oud te zijn om belang te hechten aan schone lucht of droge voeten. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Iedereen krijgt te maken met de ongekende opgave om de aarde te repareren. Omroep Groen is er voor al die mensen: voor alle Nederlanders. 

De oprichters van Omroep Groen, Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff: 'Wat we nu nodig hebben, is een nieuw verhaal. Een verhaal in de vorm van tv, radio, podcast, streaming, social media en online content waarin we de aarde de hoofdrol geven. Wij zijn de eerste generatie die de directe gevolgen van klimaatverandering meemaakt, maar ook de laatste die er iets aan kan doen. Klimaatverandering is geen milieuprobleem: het is hét vraagstuk van onze tijd en vereist een nieuwe manier van denken. Een manier van denken die nog niet vertegenwoordigd is in ons publieke bestel. Omroep Groen gaat dat veranderen.' 

Word lid van de aarde én van Omroep Groen

Nudge gelooft dat de tijd rijp is voor een groene omroep. Want de aarde kan zéker wat meer aandacht gebruiken. Geloof jij ook in Omroep Groen? Help ze dan aan nieuwe leden. Want er zijn 50.000 leden nodig om toe te treden tot het publieke omroepbestel. Vóór 1 januari. Word jij ook lid van de aarde?

Word hier lid van Omroep Groen: https://omroepgroen.nl/

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0