Winactie: het boek Voedselbos van Madelon Oostwoud

We hebben een leuke winactie! We mogen een exemplaar van het boek Voedselbos van Madelon Oostwoud weggeven.


  • Door

    Tessa Voncken

    21 januari 2021

Deze actie is inmiddels gesloten. Van harte gefeliciteerd Alinda Bikker! Het boek komt zo snel mogelijk naar je toe.

Voedselbos is een inspirerend, prachtig vormgegeven boek voor iedereen die meer over voedselbossen wil weten. Het boek bevat veel informatie en waardevolle tips over de vele smakelijke, eetbare vaste planten, ecologie en landschap, dierenleven, ‘projectmanagement’, oogst en opbrengst en nog veel meer.

Madelon Oostwoud is ontwerper en tuinauteur. Zij kweekt al jaren groenten, fruit en kruiden in een tuin aan de rand van Amsterdam. Ze heeft een voedselbos in Noord-Holland, Schellinkwoud.nl, geeft lezingen en workshops en schrijft voor tuintijdschriften.

Wat moet je doen om Voedselbos winnen? Laat ons in de comments weten waarom je dit boek zo graag wilt hebben! De winnaar krijgt een persoonlijk bericht.

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 5

Marjol R 26 januari 2021

Ja! Dit jaar ga ik met buren een bessenpluktuin aanleggen in de buurt - om samen te leren over het kweken van kleinfruit en buren te inspireren in hun eigen tuin fruit te kweken. De pluktuin komt naast een bestaande speeltuin, dus we hopen ook op veel kleine bezoekers. Dit boek staat al op mijn verlanglijstje - veel bessen groeien in de bosrand dus van dit boek kan ik vast wat leren :)

Marleen Franckaert 27 januari 2021

Superleuk!! Mijn zoon is net afgestudeerd aan de Warmonderhof. Hij wil een biologisch dynamisch bedrijf op gaan zetten waarvan het aanleggen van een voedselbos een onderdeel zal zijn. Hij is volgende maand jarig en met dit boek maak ik hem ongetwijfeld heel blij.

Charlotte Wieles 29 januari 2021

Ooh ik zou dit boek fantastisch vinden! Het is mijn droom om in een ecowijkje te wonen met een prachtig voedselbos erbij. Daarvoor zou dit boek heel leerzaam en inspirerend zijn!

henny teunisse 19 februari 2021

Ja heel graag zou ik het voedselbosboek willen hebben .Samen met onze familie ben ik in coronatijd gestart om een broekwei van mijn vader in te richten als voedselbos. we hebben notenbomen geplant en frambozenstruiken. er komen deze maand nog perenbomen en blauwe bessen struiken die geplant gaan worden . en verder zijn we heel veel bloemenzaad aan het verzamelen om te zaaien. Een houtwal is in wording . Ook hebben we veel vlinderstruiken geplant in allerlei kleuren . We zijn heel erg benieuwd hoe onze wei er deze zomer uit zal zien .De reeen kwamen er al graag in het gras liggen ,maar nu met de verschillende vruchten zal het hopelijk niet alleen voor ons maar ook voor hun een feestje zijn.

Jolande Jurrius 24 februari 2021

In Hoorn (en omgeving) is een initiatief gestart om een Herenboerderij te beginnen, ik heb mij als Heerenboer aangemeld en ben daarom geïnterresseerd in jouw boek over een voedselbos, iets wat ook in de plannen van de herenboerderij staat.