VeggiHap maakt de eerste circulaire groentepasta wereldwijd

Groentepasta producent VeggiHap maakt pasta met meer dan 50% circulaire groente. De start-up is een crowdfunding gestart om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en te verhuizen naar een grotere productieruimte. Het bedrijf is in 2020 gestart met de verkoop van de groentepasta hiermee hebben zij al meer dan 2000 kilo groenten kunnen redden van de prullenbak. Na een week heeft de start-up 85.000 euro opgehaald met de crowdfunding.


  • Door

    Tessa Voncken

    25 januari 2021

Nieuwe voedselketens bouwen

Meer dan de helft van de samenleving komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag. Daarnaast verdwijnt er jaarlijks 644 miljard ton groente en fruit in de prullenbak omdat ze niet voldoen aan onze standaarden. VeggiHap maakt pasta met meer dan 50% circulaire groente. Sean Patrick, de bedenker van de groentepasta: “Ons doel is om nieuwe voedselketens te bouwen waarin het gebruik van alle groenten de norm is. En natuurlijk om mensen op de allerlekkerste manier meer groenten te laten eten.”

Meer variatie in de natuur en op ons bord

“Standaardisatie van groente in kleur, soort of afmeting door de vraag van de markt is een toenemend probleem. Boeren krijgen niet meer de ruimte om diverse gewassen te oogsten en veel overproductie of afwijkende vormen worden weggegooid” aldus Walter Zantinge.
mede-eigenaar van VeggiHap. We willen gebruiken wat de natuur ons biedt en boeren laten doen waar ze goed in zijn: op een duurzame manier samenwerken met de natuur. “En natuurlijk is meer variatie op ons bord ook goed voor ons”.

Willy Wonka Experience

De groentepasta won in december de Rotterdamse innovatieprijs Citylab010. Inmiddels is het product beschikbaar via talloze kanalen als Pieter Pot, Crisp, Rechtstreex en speciaalzaken. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen is uitbreiding nodig en is VeggiHap een crowdfunding gestart. Het doel is om minimaal 155.000 euro op te halen. Binnen een week heeft het team meer dan 50% van hun doelstelling opgehaald. Met de crowdfunding kan VeggiHap doorgroeien tot een innovatieve speler dat groente in een nieuw jasje op de markt brengt. “Met het uiteindelijke doel om een ware Willy Wonka experience van de groente te bouwen voor kinderen” aldus Pieter van der Manden.


Wil jij ook investeren in VeggiHap? Dat kan hier: crowdaboutnow.nl/campagnes/veggihap

Wil je de pasta van VeggiHap uitproberen? Bestel dan in de webshop. Met de code Nudge&VeggiHap krijg je 10% korting én doneert VeggiHap een extra bedrag aan een project wat de biodiversiteit stimuleert.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 1

Up To Do Good 28 februari 2021

Up To Do Good is a new one of a kind concept store at Schiphol Plaza. Unique, sustainable design accessories and green fashion labels at 450 m2. At our online platform UPTODOGOOD.nl you can find even more products. Our goal? To make the world a better place!

https://www.uptodogood.nl/